Soula Notos
Actrice en comedienne Soula Notos is sinds het moment dat haar Griekse ouders voet aan de Nederlandse grond hebben gezet, bezig met cultuurverschillen. In haar theaterproducties probeert ze ze te begrijpen, te overbruggen èn ze te koesteren. Voor haar werk doet ze wat anderen in vrije tijd graag doen: veel praten, lezen en mensen ontmoeten.
 
 
 
Laatbloeier
5 jun 2008
En opeens was ik 36. Ja, ik weet het, ik zie er niet zo uit, maar ik ben het wel. Ik schrik er zelf ook van. Het zat er al aan te komen natuurlijk, maar op de een of andere manier verwachtte ik niet dat de tijd zo snel voorbij zou gaan. Ik kan de tijd nog aanraken dat ik op de middelbare school zat: de dagen waren trager toen, vol nieuwe ontdekkingen en ik … onzeker, slank, vol dromen over later. In ieder geval zou ik een geliefde hebben; zo’n Grote, waar ik voor zou willen sterven.

Vele kilo’s later, enkele illusies armer, met een carrièreswitch achter de rug en nog steeds vol dromen. Later is nu. Er is geen tijd meer te verliezen. Ik wil spelen in een film, stukken maken die spraakmakend zijn, goed kunnen leven van mijn kunst, een leven opbouwen met een liefde (zo naïef ben ik ook niet meer), reizen, en mijn 3 kinderen maken. Ok. 2 dan. Ook goed. In ieder geval, mijn biologische klok slaat zo hard dat ik doof word.

En wat doe ik hieraan? Ik loop hyperventilerend door mijn huis, verlies mezelf op het internet, en lig als een gespannen veer in bed. Nee, dat helpt. Ik maak me zorgen om mijn onvervulde verlangens, maar doe ogenschijnlijk niets of niet genoeg. Ik heb mezelf vastgezet in een tikkende klok. Daar is geen ruimte voor het hier en nu.

Het is een beetje de ziekte van deze tijd: door al die reality programma’s denkt iedereen dat hij in een klap een ster (Holland’s next top model, Idols) kan worden, geluk in de liefde kan hebben (Boer zoekt vrouw) of rijk kan worden (Peking Express, De Gouden Kooi). De aanloop naar geluk of succes verdwijnt uit beeld. De programma’s duren enkele weken, terwijl een professioneel zanger of model er normaal jaren overdoet om te komen waar hij is. De tijd is gekrompen. Geen wonder dat ik me slecht voel.

Zucht. Ik ben een laatbloeier. Dat moet ik accepteren. Als er iets in dit leven is wat ik moet doen, is het mijn pad volgen en niet dat van anderen. Ik kan alleen mijn dromen waarmaken door hard te werken. En met een beetje geluk kom ik er wel. Wanneer? Dat weet ik niet. Ik ga nu naar de sportschool, ik zit op rijles, zet de ongelukkig makende tv vaker uit, en lach. Omdat dat goed voelt. Nu.

 
Meer van columns van:
Soula NotosMeer columns:
 
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

7 jun 2008 18:07

Hallo,
maak er maar geen obsessie van. Als je kan lachen om jezelf en om vele dingen zie je je opeens in een decor waar je naar verlangde...ja , hard werken, accepteren en je eigen pad volgen dat doe je al zo te zien. Grappig dat elke vrouw in dat proces komt...je hoort het van elke generatie
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

oktober 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN