Amanda van Schaik
Amanda van Schaik is freelance journalist. Het liefst ligt zij in een hangmat met een goed boek en een cocktail binnen handbereik, ergens op een idyllisch eiland. Shoppen in New York is een andere favoriete bezigheid. Maar fietsen door het Vondelpark, dansen in de Paradiso en relaxen op Strand Zuid zijn ook niet verkeerd. In SEN vertelt zij over haar belevenissen in haar lievelingsstad: Amsterdam.
 
 
 
Converseren is een kunst
9 mei 2008
Ik grijp zijn hand vast. ‘Hoi,’ stamel ik. Ik probeer verleidelijk te glimlachen, maar dat lukt niet helemaal want ik word afgeleid door de komst van een lange blonde spriet. ‘Roel, je zou mijn stoel toch bezet houden,’ jammert de spriet. ‘Sorry popje, ze ging vrij onverwacht zitten,’ zegt Roel lachend. Popje? Hmm, dat is niet hoopgevend. Zal ik plaatsmaken voor het chagrijnige popje? Of zal ik stoïcijns blijven zitten? Om de lieve vrede te bewaren, sta ik toch op. ‘Dag,’ en ik spurt snel weg.
Anne is ondertussen verdwenen en ik loop terug naar Rachel, die nog steeds een dutje aan het doen is. Op het moment dat kwijldraad uit haar mond sijpelt, besluit ik haar toch maar wakker te maken. ‘Wattisser? Seks?’ Goh, ik weet nu meteen waar zij met haar gedachten was. Als ze eenmaal helemaal wakker is besluit ze haar woorden om te zetten in daden en op zoek te gaan naar seks. Zij vindt dat in de persoon van Barry uit Wormerveer. ‘We bellen’ mimet ze terwijl ze met hem richting de uitgang loopt. Ik krijg Anne in het oog. Zij maakt de dansvloer onveilig met een groepje minuscule Franse toeristen. Ik heb niets te doen en niemand om mee te praten, dus ik ga maar naar de wc. ‘Zo, ik ben benieuwd hoe jij gaat zitten op de wc. Maak je er weer een spektakel van?’ Het is Roel! Ik ben blij dat hij wc zegt en niet toilet. Volgens mijn moeder is toilet een ordinair woord. ‘Ik zit niet, ik hang, ’ luidt mijn antwoord.
‘Sorry?’ vraagt Roel verbaasd.
‘Ik hang.’
‘Aha, ik ben blij de jij deze informatie met mij hebt gedeeld.’ Hij kijkt om zich heen. Waarom zeg ik altijd van die stomme dingen als ik iemand leuk vind? Ik moet hier weg voordat ik nog meer domme opmerkingen maak.
‘Sorry, kleine blaas.’ En ik probeer zo elegant mogelijk met gekruiste benen richting wc te lopen.
Wanneer ik terugkom, zie ik dat Roel er nog staat. Heeft hij op me gewacht? ‘Heb je zin om ergens anders naartoe te gaan?’ vraagt hij. Ik kijk om me heen, Anne vermaakt zich met haar schare kleine Fransoosjes. Wat zal ik doen?
 
Meer van columns van:
Amanda van SchaikMeer columns:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

9 mei 2008 22:29

Zulke dingen heb ik nooit meegemaakt. Ik lees het graag als anderen vertellen, stiekem denk ik ook aan hoe ik het zou doen....ik denk dat ik ook daarvoor te beheerst ben opgevoed, het is dan best lastig om dat overboord te gooien en uit je dak te gaan,ik bedoel gewoon je gedragen zoals je je wilt gedragen. Misschien ben ik dan ook vrij serieus over situaties en verlang naar lachen. Het een sluit een ander niet uit, er zijn altijd dingen die onbewust compenserend werken!
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN