Canan Çalışkan
Het leven is voor Canan Çalışkan toch anders gelopen dan ze had gedacht. Zangeres worden en de wereld veroveren met haar liedjes was het grote plan. Het liep anders en vandaag de dag jongleert ze tussen een internationale fulltime baan, een echtgenoot, het moederschap en timmert ze aan de weg als freelance-schrijver. Na een periode van drie jaar heeft ze Damascus verruild voor Brussel. Zingen doet ze tegenwoordig in de badkamer: schrijven altijd en overal. SEN Magazine is haar podium: sit back, relax and enjoy the show.
 
 
 
Klaagzang
7 jul 2008
To: nurdancaliskan@email.com
From: canancaliskan@email.com
 
Hey zus,
 
Het is hier 38 graden en inmiddels alweer 28 weken geleden dat de ontploffing van mijn lichaam is begonnen.

Natuurlijk besef ik –en ik kan niet wachten totdat de kleine er is- dat het geweldig is om zwanger te zijn, maar afgezien daarvan kunnen een aantal dingen me toch frustreren van tijd tot tijd? Het lijkt alsof ik word omringd door alleen maar stoere vrouwen die me 24/7 uitleggen hoe geweldig en uniek een zwangerschap is; natuurlijk ben ik gezegend met deze baby maar op dit moment voel ik me zo alleen; ben blij dat ik even lekker oppervlakkig mijn gevoelens kan uiten tegenover jou.
 
Het is zo verwarrend voor me.
De godganse dag, jaar in jaar uit, horen, zien, lezen we dat we er zo superstrak uit moeten zien, special K moeten eten en yakult moeten drinken om in shape te blijven. Dat wordt erin geramd vanaf je eerste Tina, vanaf het eerste paar lakschoentjes. En dan ineens zegt iedereen tegen je dat het fantastisch is dat je 20 kilo bent aangekomen en een kont hebt van hier tot aan de overkant van je king-size bed. Sterker nog: De moeder-maffia kan zelfs positief en flink spreken over de bevalling! Scheurtje hier, knipje daar, wat nou ruggeprik? Één zijn met de natuur; bewust beleven; wat nou keizersnee?! Voordat mijn omgeving mij begon te voorzien van tips en info  –gevraagde én ongevraagde informatie- was ik redelijk relaxed (‘zovelen zijn me voorgegaan’ ) want in een land als Syrie wordt er meer dan genoeg bevallen; reden te meer voor mij om te besluiten de baby hier te krijgen.
 
Maar na de opsomming van de verschillende scenario-mogelijkheden ben ik nog alles behalve relaxed; het enige dat me momenteel kan geruststellen is het idee van algehele narcose en bij het wakker worden –hup!- een baby aan de borst!-
Het idee dat het daar beneden een veldslag gaat worden staat me tegen; is dat écht zo onredelijk van me? Niemand is toch ZO flexibel down there?
Het lijkt ondenkbaar te zijn om openlijk te balen van het moe-zijn en de zwaarte van mijn lichaam; ik heb nog nooit zo’n zin in sushi gehad als nu en baal van het feit dat er nog maar welgeteld 3 jurken in mijn kast hangen die me nog een klein beetje het gevoel geven vrouw te zijn.

De kraters in mijn benen doen me denken aan de maan en ik weet: hiertegen is geen cellulite behandeling bestand. Natuurlijk had ik in mijn hoofd dat ik net zo mooi zwanger zou zijn als de H&M mama die trots poseert in de meest trendy positiekleding in maat 38. Maar Marco had gelijk: ‘De meeste dromen zijn bedrog.’
 
Kortom: Zwanger zijn is soms gewoon een bad-motherf…..! Hey, mag dat gezegd worden? De opkomst van deze dikke reet gaat je echt niet in de kouwe (positie-) kleding zitten kan ik je vertellen. Het is hier heet met een hoofdletter H; probeer jij maar eens met deze zon permanent een skippybal te balanceren op benen die elk moment lijken te kunnen klappen; mijn Europese genen zijn niet bestand tegen zoveel hitte! Elke stap herinnert me aan de bilspieren-that-once-were: nu moeten dezelfde spieren met alle macht omhoog worden geduwd om de volgende stap te verwezenlijken; dat had niemand me verteld!
 
Uiteindelijk zijn alle dingen die ik je genoemd heb totaal onbelangrijk omdat niets vòòr de gezondheid van ons kleine meisje gaat. Natuurlijk zijn er ontelbare positieve aspecten zoals bijvoorbeeld het gevoel dat ze me geeft wanneer ze laat merken dat ze echt een deel van me is  (een heerlijke rotschop) of de weelderige haardos die ik heb gekregen sinds het begin van dit avontuur.
 
Toch is het heerlijk om even ongegeneerd los te gaan over de minder leuke kanten van het zwanger zijn. Gelukkig heb ik geen échte complicaties, maar ik mis mijn oude spijkerbroek zo….
 
Liefs,
JeZusje
 
Meer van columns van:
Canan ÇalışkanMeer columns:
 
       
laatste reactie (6)
 
plaats een reactie
 
 
quafl wdoh

1 mrt 2009 11:29

ceolwpu wkzdifsu eylaqjruf wksd gweosfk mhnso irwfkysu [URL]http://www.euwkma.jufrql.com[/URL] npcxi cmqhp
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN