Susan Schaeffer
“So much to do, so little time”. Een spreuk die Susan Schaeffer op het lijf is geschreven. Naast haar werk als jurist in de creatieve sector, leest ze alles wat leesbaar is, sport ze veel, reist ze het liefst de hele wereld over en danst, tekent en schrijft ze graag. De komende tijd zal ze voor SEN de pareltjes opduiken uit het overweldigende aanbod van film, boeken, theater, dans, muziek en festivals.
 
 
 
Uit een andere wereld
21 jul 2008
Een jonge theaterregisseur liet mij ooit zijn “inspiratieschriftje” zien. Het notitieboekje bevatte niet alleen een bonte verzameling tekeningen en knipsels, maar ook een lijstje oneliners. Zo herinner ik mij een zinnetje uit een rap (“I keep forgetting that I’m not in love with you”), zwaarmoedige songteksten van Jimi Hendrix, maar ook het befaamde “Ik, ik, alles wat ik ben, ben ik” (gezongen door Ernie) sierde het schriftje.

Een mooie tekst uit een boek of film, een gedicht of liedje kan ook jarenlang door mijn hoofd spoken. Soms komen deze regels echter uit een onverwachte hoek.
Begin juni bezocht ik met een vriendin het Terschellings Oerolfestival. Op zoek naar de laatste fietsen op het eiland, vonden wij om de hoek van onze camping een fietsverhuurder. Aangezien alle dames- en herenfietsen al vergeven waren, bood deze ons een tandem aan (een bijzondere test voor onze vriendschap leek me zo) en twee kinderfietsjes. Terwijl ik me al een voorstelling maakte, hoe wij op onze minifietsjes zouden aankomen bij het hippe festivalterrein, leverden tot ons grote geluk twee vermoeid uitziende vrouwen hun mountainbikes in. Tevreden rekenden wij af en vroegen we, wat we moesten doen als onze mountainbikes onderweg stuk zouden gaan. De vrouw van de fietsverhuur antwoordde daarop droogjes, dat we de fietsen dan tegen een boom konden laten staan. Met een blik op onze bedremmelde gezichten (de fietsen hadden geen slot!), kirde zij vervolgens vrolijk “ach ja, dat vergeet ik wel eens, jullie stadskinderen komen natuurlijk uit een andere wereld…”.

En dat was precies wat het Oerolfestival voor ons was, een uitje naar een andere wereld. Met een “Bonnefooiboekje” in onze rugzak fietsten we een weekend lang kris kras over het heerlijk zonnige en rustige eiland en zagen we een aantal door de festivalorganisatie geselecteerde voorstellingen. In de frisse buitenlucht lieten we ons verrassen door een duizelingwekkende trapezeact, genoten we van de dansvoorstelling “Torenhoog” en hebben we hartelijk gelachen om “El Teatro Espectacular” van The Incredible Flying Man.

Wie ook graag de andere wereld van Oerol wil beleven, moet helaas een jaartje wachten. Maar veel muziekuitvoeringen, theaterstukken en kunstprojecten die op Oerol te zien waren, zijn deze zomer nog te aanschouwen op bijvoorbeeld het Over Het IJ Festival en De Parade. Ben nu al benieuwd welke uitspraken mij van deze festivals zullen bijblijven.
 
Meer van columns van:
Susan SchaefferMeer columns:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

27 aug 2008 22:30

Zolang Oerol georganiseerd wordt, grijp ik een keer de kans om het ook te bezoeken. Maar waarom nodigt mij niemand uit om het te bezoeken! Ik bedoel, behalve dat het in de bladen,kranten aangekondigd en geprezen wordt, is de beste reclame van mond tot mond reclame en een persoonlijke uitnodiging! Het is niet mijn gewoonte om op elke uitnodiging in te gaan, maar ik zou graag van een Nederlander ,éen keer maar, een uitnodiging willen horen waarin hij trots vertelt en mij enthousiast maakt voor een festival zoals Oerol! Tussen haakjes, ik kan het allemaal zelf betalen, daarover hoeven we het niet eens te hebben. Maar ja,zoals ik ingeburgerd ben heb ik het toch genoemd! En eigenlijk mis ik ook veel ingeburgerde later Nederlander gewordenmedelanders die ook zulke festiviteiten 'graag'willen bezoeken en erover willen kletsen! Ja, waar zijn zij eigenlijk allemaal, de kunstliefhebbers?
Ik hoor graag van jullie
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN