Canan Çalışkan
Het leven is voor Canan Çalışkan toch anders gelopen dan ze had gedacht. Zangeres worden en de wereld veroveren met haar liedjes was het grote plan. Het liep anders en vandaag de dag jongleert ze tussen een internationale fulltime baan, een echtgenoot, het moederschap en timmert ze aan de weg als freelance-schrijver. Na een periode van drie jaar heeft ze Damascus verruild voor Brussel. Zingen doet ze tegenwoordig in de badkamer: schrijven altijd en overal. SEN Magazine is haar podium: sit back, relax and enjoy the show.
 
 
 
Lief Gaza
9 mrt 2009
Ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn om weer bij je langs te komen.
Nou ja, eigenlijk ben ik altijd in de buurt gebleven, maar dat het zo makkelijk zou zijn om zomaar bij je binnen te vallen, dat had ik toch echt niet verwacht.
Zo populair als je bent bij bepaalde buren lijkt het wel alsof ik nog een tijdje zal blijven hangen bij je.
Bedankt voor je gastvrijheid; ik maak er gretig gebruik van zoals je kunt merken.

Maar zelfs ik vind het behoorlijk bijzonder hoe makkelijk men mijn verblijf dit keer heeft gemaakt. Ik kan rustig mijn gang gaan en alles en iedereen bezoeken, zonder dat iemand ook maar weerstand biedt; en dat terwijl de beelden voor zich spreken, zou je zeggen.

Veel mensen zijn ontevreden over mijn bezoek aan jou en vinden dat ik te lang bij je blijf; er zijn zelfs demonstraties geweest om ervoor te zorgen dat ik mijn vertrek vervroeg, maar die stellen niets voor; niemand luistert er eigenlijk naar.
Verder stuit mijn aanwezigheid kennelijk weinig mensen écht op de borst; ja ik hoor hier en daar wel geluiden dat ik een adempauze moet nemen; maar gebeuren doet er weinig.

Ik concludeer dat je niet zo geliefd of beschermd bent als je dacht te zijn, en dat terwijl je omringd wordt door je broeders aan alle kanten; alleen de Turken zitten af en toe dwars, maar dat ik op zoveel steun van Egypte kon rekenen is een welkome verrassing!

Het aas is sterk; het prooi daarentegen is jong, zacht en zwak; nooit heb ik het zo makkelijk gehad. Ja misschien in Rwanda een tijdje terug; want ook daar keken de mensen even de andere kant op zodat ik even ongestoord mijn gang kon gaan.

Zoals je weet vergezeld mijn vriend, de chirurg Dhr. David de Slager, mij altijd tijdens mijn reizen om te zorgen voor eventuele operaties (mocht ik die nodig achten).
We zijn beiden erg nieuwsgierig hoe de face-lift je zult staan.

We houden in elk geval zeker contact, want je bent een van mijn favoriete huisbazen ooit.

Groeten,

Oorlog 
Meer van columns van:
Canan ÇalışkanMeer columns:
 
       
laatste reactie (8)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

28 mrt 2009 14:05

Het is altijd heel moeilijk om een gulden middenweg te vinden! Uit wat de geschiedenis ons laat leren leren we dus nog niet omdat we de fouten die destijds in die context gemaakt zijn nogmaals herhalen. De belangen van ieder partij,volken worden op de een of andere manier geschonden,omdat de een meer technologisch vooruitgang heeft geboekt en meer ontwikkeld is en meer saamhorigheid bij het volk vindt. Er is geen empathie tegenover de ander. Wat verlies je als je een beetje toegeeft, je krijgt immers grote vrede ervoor terug. Rust, toekomst,vooruitzicht ,opbouw is dan voor alle partijen het belangrijkste. Maar dat lijkt voorlopig nog een utopie.....
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN