Canan Çalışkan
Het leven is voor Canan Çalışkan toch anders gelopen dan ze had gedacht. Zangeres worden en de wereld veroveren met haar liedjes was het grote plan. Het liep anders en vandaag de dag jongleert ze tussen een internationale fulltime baan, een echtgenoot, het moederschap en timmert ze aan de weg als freelance-schrijver. Na een periode van drie jaar heeft ze Damascus verruild voor Brussel. Zingen doet ze tegenwoordig in de badkamer: schrijven altijd en overal. SEN Magazine is haar podium: sit back, relax and enjoy the show.
 
 
 
Louboutin vs. Kelly Family
21 jan 2010
Ik dagdroomde dat ik stralend elegant heupwiegend wandelde op mijn gloednieuwe Louboutin pumps op de Rue Louise in Brussel.
Grijze suède, zo zacht als de vacht van een Whiskas-kitten, 11 cm hoog ofcourse en uiteraard met duidelijk zichtbare trademark rode zolen. Een droom zijn niet alleen de schoenen, elk paar bijna even geweldig, maar meer het moeiteloos balancerende catwalk-loopje erop. Viel Carrie Bradshaw herself zelfs niet op torenhoge pumps waarop ze zich zo geweldig op haar gemak voelde? Wie ben ik dan om erop te kunnen lopen anders dan een bouwvakker op stelten?
Waarom eigenlijk maakt Ons Christian de pumps zo hoog? Is het zijn manier om een natuurlijk selectieproces te stimuleren; want alleen de sterkste zullen volhouden en verdienen met recht de eer om op zijn schoenen te ‘strutten’.

De droom was mooi, maar ik eenmaal terug in de werkelijkheid, realiseer ik me dat niemand in dit dorp, net buiten Brussel, op Louboutins liep of ooit zal lopen, ook niet per ongeluk. In plaats daarvan ben ik omringd door nazaten van de Kelly-family die ontsnapt lijken uit ‘Het kleine huis op de Prairie’. Ik kijk nog altijd even verbijsterd naar de aanblik van hun Lee Towers vs. Jerry Springer brillen die ze feilloos op hun kleine neusjes balanceren, terwijl ze met hun vilten tas en vlassig asblonde vlecht-tot-aan-de-billen in stonewashed jeans op de bus staan te wachten.

Het is inmiddels drie maanden geleden dat we het warme en mooie Damascus hebben verruild voor de Hoofdstad van Europa. Het dagelijkse ritje van onze villa in Khor Al Assad heeft plaatsgemaakt voor een zonsopgang met lange file-zee van lichtjes aan de horizon op de snelweg naar Brussel.

Brussel is prachtig. Zondag in Brussel-stad voelt als een Boheems dagje in Parijs; ronddwalen in de nauwe straatjes achter de Grote Markt en uiteindelijk terechtkomen in een wirwar aan kleine antiek en brocante winkels, om na een lange dag snuffelen neer te strijken in ons favoriete café voor een heerlijke dubbele espresso. De kou en regen versterkt het knusse kerstmisgevoel dat deze stad me geeft.

Met mensen om me heen die duidelijk over elk detail van hun outfit hebben nagedacht voel ik me helemaal in mijn element, of toch niet?
Mijn Uggs trekken ook hier de aandacht. Ik word aangekeken alsof IK degene ben die van achteren Kelly heet en voel me ineens niet zo thuis in deze haute couture dagdroom. Ik probeer mijn gedachten bij elkaar te houden, maar ik vraag me toch af:

Ben ik nu al bezeten door de dorpelingen?
Zou het hier om een sekte gaan?
Is het een ziekte?
De symtomen zijn benoemd maar is het besmettelijk?

Wanneer ik na deze lange overpeinzing uitstap bij mijn bestemming en kijk naar mijn voeten die vandaag weer het geluk hebben zich te mogen hullen in vintage Escada Mary-Janes in zwart lak mock-croc, weet ik het direct: Niet geënt maar wél immuun.


 
Meer van columns van:
Canan ÇalışkanMeer columns:
 
       
laatste reactie (25)
 
plaats een reactie
 
 
Cheryle

6 mei 2020 13:03

Es sind maximal 67 von 69 Troph?en erspielbar.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN