Ines Balkema
Ines Balkema is initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting Mythe Ontkracht (mytheontkracht.nl). Binnen dit initiatief streeft zij samen met een brede groep mensen naar het ontkrachten van de mythe van het maagdenvlies door bekendheid te geven aan de medische feiten.
 
 
 
Stemmen per sms
15 mei 2008
In mijn vorige column hebben jullie kunnen lezen over het Burgerinitiatief dat ik gestart ben. Ik wil de Tweede Kamer vragen zich uit te spreken tegen deze mythe van het maagdenvlies omdat er nog steeds vrouwen in de problemen komen als zij niet bloeden tijdens de huwelijksnacht, terwijl bloeden niks met maagdelijkheid te maken heeft. Het maagdenvlies geen dicht vlies (heel soms wel) en de helft van de vrouwen niet bloedt als zij voor het eerst seks heeft (zie ook www.mytheontkracht.nl). Maar steeds meer bekruipt mij de vraag of onze regering wel openstaat voor Burgerinitiatieven.

Waarom is het aantal benodigde steunbetuigingen met 40.000 tweemaal zo hoog als het aantal wat men in Duitsland nodig heeft.

Hoe kan het dat de procedure rond een Burgerinitiatief vier jaar mag duren? Daar zakt de moed je toch van in de schoenen. En dan, last but not least, hoe is in hemelsnaam mogelijk dat digitale steunbetuigingen en steunbetuigingen per sms niet meetellen!! Dit laatste kwam voor mij als een grote schok. Tegenwoordig kun je met je digitale handtekening zoveel dat het voor mij vanzelfsprekend was. Vandaar dat ik een website gebouwd heb en naast de papieren handtekeningen ook via e-mail mensen oproep mijn initiatief te steunen.

Je begrijpt, dat ik het niet kon geloven toen ik in een interview met Lange Frans las, dat dit niet het geval is. Lange Frans presenteert op maandagavond een televisieprogramma over Burgerinitiatieven. Hij gaf aan, dat het hem waarschijnlijk niet gaat lukken om met zijn programma bij Veronica één Burgerinitiatief in de Tweede Kamer besproken te krijgen. Hoe is dit mogelijk gezien de hele digitalisering van Nederland. Ik besloot de griffier van de Tweede Kamer te mailen. Haar antwoord bevestigde mijn vrees. Digitale steunbetuigingen tellen niet. Samen met de norse reactie van Balkende op het eerste Burgerinitiatief “Stop fout vlees” bevestigt dit mijn mening dat onze regering niet openstaat voor de inbreng van burgers en liever ondemocratisch zelf bepaald waar zij over praat.

Strijdbaar als ik ben, heb ik een postbus geopend: postbus 23168, 3001 KD Rotterdam . Steunbetuigingen voorzien van naam, adres en geboortedatum voor de actie maagdenvliesmythe ontkracht kunnen hierheen gestuurd worden (zie ook www.mytheontkracht.nl). Ik ga door en beraad mij op mijn volgende actie om de hoge drempels van het Burgerinitiatief aan te vallen. Lezeressen roep ik op om met mij mee te denken en frisse ideeën hieronder te plaatsen.
 
Meer van columns van:
Ines BalkemaMeer columns:
 
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
melek

29 mei 2008 18:01

Het is niet voor niets dat vrouwen met die ballast zitten. Altijd zijn het de vrouwen die van alles moeten doen om de man, het gezin, de eer moeten beschermen. Walgelijk! Tegelijkertijd denk ik: God zal dat wel hebben gedaan omdat de vrouw van sterker geslacht is.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN