Şenay Özdemir
Oprichter van SEN, journalist, auteur, moeder.. Senay Ozdemir is een duizendpoot, maar vooral kan ze betiteld worden als een ware cosmopoliet. Op deze site schrijft ze over alles wat ze meemaakt in haar leven in Nederland en in Texas waar ze, sinds haar verblijf in Austin, haar hart aan verpand heeft. Senay is ook te volgen op twitter (@)senaytweets en ze houdt ook een Engelse weblog bij: http://www.senayozdemir.blogspot.com.
 
 
 
Gele schoolbus
25 dec 2008
Hoe maak je een negenjarige wijs dat hij acht maanden lang zijn vader, vriendjes en zijn vertrouwde omgeving moet missen? Hij heeft de laatste maand misschien wel elke dag aan me gevraagd waarom we naar Amerika gaan. 'Maar waarom mama? Waarom?'. Ja goeie vraag lieverd. Waarom? Eigenlijk puur voor mezelf. Goed voor mijn carriere. Maar of dat ook zo goed is voor hem? Voor zijn vader? Voor mijn eigen lief die zich ook maar moet neerleggen bij mijn beslissing? Ben ik niet te egoistisch? Ben ik de enige moeder die dit doet? En wat drijft mij om dit te doen? Volgens het vliegticket gaan we 6100 miles reizen. Bijna 10000 kilometer. Dat is toch niet bepaald om de hoek. Nee, als we naar Austin gaan kunnen we niet even impulsief beslissen om een weekendje familie te bezoeken. Als we onze geliefden missen, of als we zin hebben in een dagje Efteling. Er is niet eens een directe vlucht, het moet allemaal via Washington, Atlanta, Houston of Denver.

Ja, misschien ben ik wel egoistisch. Maar toch ook weer niet. De leeftijd waarop ik dit kan doen met Hakan is volgens mij heel ideaal. Het zou wat moeilijker gaan als hij in de puberteit is, dertien of veertien, dan wordt het moeilijker om vriendjes te maken en om je nog aan nieuwe omgeving aan te passen. We reizen veel samen, maar de wereld is groter dan Europa. Ik zie het als een kans om hem wat van de andere wereld te laten zien.

Op die manier heb ik het ook aan hem gebracht. Dat hij wat vaker over Amerika zou kunnen lezen. En dat zijn favoriete zangers (Sean Paul, Lenny Kravitz!) ook daarvandaan komen. Zonder hem te pushen gaf ik hem de tijd om zelf wat vooronderzoek te doen. Op het internet samen een appartement te zoeken, door Amerikaanse pie te bakken en een rugbybal te kopen. En dat werkte. Ik haalde hem een keer van school en toen we naar huis terugfietsten zei hij: “Mam, als ik in Amerika naar school ga, word ik dan ook opgehaald met een gele schoolbus?”. Ja, schatje, ook jij wordt opgehaald met een gele schoolbus. De kleine smile op zijn gezicht vertelde mij dat het allemaal goed zou komen.
 
Meer van columns van:
Şenay ÖzdemirMeer columns:
 
       
laatste reactie (0)
 
plaats een reactie
 
  Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN