Şenay Özdemir
Oprichter van SEN, journalist, auteur, moeder.. Senay Ozdemir is een duizendpoot, maar vooral kan ze betiteld worden als een ware cosmopoliet. Op deze site schrijft ze over alles wat ze meemaakt in haar leven in Nederland en in Texas waar ze, sinds haar verblijf in Austin, haar hart aan verpand heeft. Senay is ook te volgen op twitter (@)senaytweets en ze houdt ook een Engelse weblog bij: http://www.senayozdemir.blogspot.com.
 
 
 
Oppeppen met linzensoep
2 mrt 2009
Vandaag ben ik ziek. Ik heb ontzettend veel buikpijn. Het lijkt wel alsof mijn maag en darmen elk moment uit mijn buik kunnen ontploffen. Wat wil je ook, met die schommelende weersomstandigheden hier in Texas. De ene dag is het 23 graden, de andere dag vriest het. Dan loop je in je jurk en slippers rond, dan zit je weer met een dikke bontjas op het zelfde terras. Er is één factor wat nooit verandert: de lucht is altijd helderblauw. En dat is voor mij het belangrijkst. In de vier weken dat we hier zitten heb ik geen wolk gezien.

Afgelopen vrijdag, 26 graden, gingen we met een paar kinderen en hun moeders naar het Ramsey Park. Een open veld midden in een woonwijk met allerlei speeltoestellen waar de kinderen zich kunnen vermaken. Als ik in gesprek raak met de moeders, blijkt dat ze met dezelfde problemen te kampen hebben als de moeders in Nederland: met de komst van de kinderen geen aandacht meer voor manlief, de zakkende huizenprijzen en de opening van een nieuwe liposuctie-studio. Wie durft er als eerste naar toe te gaan?

Voorlopig moet ik helemaal nergens aan denken: ik voel me ziek, erg belabberd en mis mijn lief. Hij pepte me altijd op met zijn grapjes en nam linzensoep voor me mee die hij had afgehaald bij de plaatselijke Turkse lokanta. Opeens voel ik me zielsalleen. Wat doe ik hier in hemelsnaam?
Het lijkt alsof hij mijn gedachten heeft gelezen. Er verschijnt tekst in mijn telefoon: ''Hoe gaat het met de mooiste vrouw van de wereld?” De tranen die ik weken heb bedwongen, laten zich niet meer stoppen.
 
Meer van columns van:
Şenay ÖzdemirMeer columns:
 
       
laatste reactie (5)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

1 feb 2009 21:09

He Senay,
hoe gaat het?
Nederland is nu erg koud, droog koud....
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN