Şenay Özdemir
Oprichter van SEN, journalist, auteur, moeder.. Senay Ozdemir is een duizendpoot, maar vooral kan ze betiteld worden als een ware cosmopoliet. Op deze site schrijft ze over alles wat ze meemaakt in haar leven in Nederland en in Texas waar ze, sinds haar verblijf in Austin, haar hart aan verpand heeft. Senay is ook te volgen op twitter (@)senaytweets en ze houdt ook een Engelse weblog bij: http://www.senayozdemir.blogspot.com.
 
 
 
Op zn Hollands
21 mrt 2009
Ja, hier zit je dan, in Texas. Dit is toch wat je wilde? De wereld verkennen? Een nieuwe richting in je carriere? Alsjeblieft, gelukt. Hoe nu verder? Wat ga je doen als je weer terug bent in Nederland? Dit alles weer vergeten? Al deze nieuwe vrienden en kennissen die je hebt gemaakt. Een voor een mensen die je geholpen hebben en waarmee je zoveel tijd mee hebt gespendeerd? Vergeten en weer opnieuw verder in Nederland? En Hakan dan, momenteel het populairste jongetje van de klas. De meisjes vinden hem 'so cute'. Waarom? 'because of his accent'. Ja, Hakan steelt de show.. Voor hem wordt het ook moelijk om dit alles achter te laten..Nee, dat gaat dus niet zomaar.
We blijven nog een tijdje in de VS maar ik merk dat ik nu al niet te gehecht wil raken aan de mensen en de spullen om mij heen. Natuurlijk vind ik het leuk om mijn vriendinnen weer te bellen en met ze af te spreken maar ik heb de 'reserve'-knop al om gedraaid. Het zegt bij alles wat we doen: 'Pas op Senay, je weet het, je verlaat ze weer'. Niet alleen met de mensen, zo ook met de spullen. De prachtige wijnglazen die ik heb gekocht, begin ik opeens minder mooi te vinden, de champagnerode hoekkast die ik voor een habbekrats op de vlooienmarkt in Austin op de kop heb getikt, past echt niet in het vliegtuig en ja, de antieke chandellier die het licht gaf tijdens onze dineetjes op het balkon: misschien past ie nog in de koffer van mijn zus die over een maand langskomt..en anders..ja, ook dat moet ik dan maar achterlaten. Het was eerst opbouwen en nu is het afbouwen al begonnen. Dat is het trieste van je horizon verkennen en ergens anders je geluk beproeven: je raakt gewend aan de mensen, het landschap en de geur van de stad.
Maar.. ik verlang ook naar Nederland, naar de warme nachten met mijn teerbeminde, de wandelingen op het Haagse strand en mijn eigen huis in Hillegersberg..waar het altijd licht is, omringd door een grandioze tuin, een plas en mooie winkels waar ik altijd alles kan halen als ik iets nodig heb. Gewoon lopend. Heel simpel en op z'n Hollands: een portemonnee en een grote AH-tas.
 
Meer van columns van:
Şenay ÖzdemirMeer columns:
 
       
laatste reactie (5)
 
plaats een reactie
 
 
Senay

15 jul 2009 7:03

dank je wel lieve Rita (dat kan ik zeggen omdat het me veel waard is wat je zegt). Ik wens je veel leesplezier met mijn boek en natuurlijk veel succes in Turkije. Maar dat moet wel lukken. En als je 4 augustus in Nederland bent..laat het weten, dan nodig ik je uit voor de boekpresentatie.
Gr,
Senay Ozdemir
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN