Ines Balkema
Ines Balkema is initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting Mythe Ontkracht (mytheontkracht.nl). Binnen dit initiatief streeft zij samen met een brede groep mensen naar het ontkrachten van de mythe van het maagdenvlies door bekendheid te geven aan de medische feiten.
 
 
 
Valt maagdelijkheid te voelen?
23 mrt 2009
Door mijn actie om de mythe van het maagdenvlies te ontkrachten, ontmoet ik veel professionals die zich bezig houden met dit onderwerp. Zo heb ik met verschillende gynaecologen en seksuologen gesproken over de misverstanden rondom maagdelijkheid. Zij vertelden mij, dat als vrouwen om een maagdenvlieshersteloperatie vragen, het hen niet alleen om het bloeden tijdens de huwelijksnacht gaat, maar ook om een strakke vagina.

Veel mensen denken dat een man kan voelen of een vrouw maagd is. Het idee is, dat een vagina oprekt van seks. Dat zou betekenen dat hoe vaker een vrouw seks heeft, hoe wijder haar vagina wordt. Denk eens met mij mee. Wat voor invloed heeft het eerste huwelijksjaar? Stel je hebt twee maal per week seks, dat is 104 maal in het eerste jaar. Voelt je vagina nadat jaar anders? Rekt een vagina die heel flexibel is en gemaakt is om baby’s door te laten op van een penis? Het antwoord is nee. Zelfs na een bevalling herstelt de vagina zich weer.

Hoe zit het met penissen slijten deze en worden ze kleiner van veel seks? Waarom begrijpen we dat dit onzinnig is en gaan we twijfelen bij het vrouwelijke geslacht? Hoe zit het met verschil in strakheid van vagina’s? Zien alle vagina’s er hetzelfde? Pennissen komen in verschillende maten en geldt dat ook voor vagina’s? Ja, zo heb je klein geschapen pennissen en groot geschapen vagina’s en andersom. De grote variatie tussen mensen zet zich voort in de afmetingen van penissen en vagina’s. Er zijn culturen waarbij voor een huwelijk gekeken wordt of de maat van de geslachtdelen van de bruid en de bruidegom wel overeenkomen. In hoeveel gevallen het verschil in afmeting een werkelijk probleem oplevert bij seks weet ik niet. Waarschijnlijk valt het wel mee, want anders zou hier wel meer over gesproken worden.

Welke zaken beïnvloeden nog meer hoe strak een vagina voelt? Een droge vagina voelt natuurlijk strakker aan dan een vochtige, waarbij een penis makkelijk naar binnen glijdt. Ook voelt een vagina strakker als een vrouw haar bekkenbodemspieren aanspant. Maar dit alles heeft natuurlijk niks te maken met maagdelijkheid.

Het mooie van dit alles is, dat je zowel bij de man als bij de vrouw niet kunt voelen of hij of zij maagd is. Als je het belangrijk vindt en het echt wilt weten, moet je het gewoon vragen.
 
Meer van columns van:
Ines BalkemaMeer columns:
 
       
laatste reactie (46)
 
plaats een reactie
 
 
Pharmg282

29 jan 2018 6:50

Hello!
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN