Şenay Özdemir
Oprichter van SEN, journalist, auteur, moeder.. Senay Ozdemir is een duizendpoot, maar vooral kan ze betiteld worden als een ware cosmopoliet. Op deze site schrijft ze over alles wat ze meemaakt in haar leven in Nederland en in Texas waar ze, sinds haar verblijf in Austin, haar hart aan verpand heeft. Senay is ook te volgen op twitter (@)senaytweets en ze houdt ook een Engelse weblog bij: http://www.senayozdemir.blogspot.com.
 
 
 
Farrah Fawcett
1 sep 2009
Ik probeer achter mijn laptop een aanvang te maken voor een leuke column. Maar waar moet ik over schrijven? Over mijn weekend? Over een boek dat ik aan het lezen ben? Of zal ik een verkooppraatje houden voor mijn eigen boek? Mijn blik dwaalt soms af naar de televisie. Op het scherm zie ik een prachtige vrouw. Farrah Fawcett. Nee, ik heb het niet over de Farrah van dertig jaar geleden. Deze Farrah lijdt aan kanker en heeft geen haren meer. Maar met haar kracht en optimisme, meer ondersteuning biedt aan haar omgeving dan omgekeerd zou moeten. Ze blijft lachen. Af en toe laat ze een traan. Wat ik in haar gezicht continu kan zien, is haar pijn. Maar ondanks dat, gaat ze door. Ze is vastberaden mee te werken aan een film voor meer kankeronderzoek. Anderhalf uur lang heb ik bewondering voor haar. Voor de openheid waarmee ze in de documentaire te zien is. Menig ster had het braken na een chemotherapie er uit laten knippen. Farrah niet. Ze wilde perse dat alles gefilmd zou worden. Mensen moesten zien dat dat kanker was. Kanker is niet sexy, glamorous of treft alleen Jan Modaal. Kanker treft ook sterren, tv-iconen, miljonairs.

De documentaire, die in mei dit jaar werd uitgezonden werd door negen miljoen Amerikanen bekeken. Een maand later was Farrah Fawcett dood. Het nieuws over haar dood werd helaas ondergesneeuwd door de dood van een ander icoon: Michael Jackson. Jammer, want deze vrouw had een boodschap. De moed, de kracht, de hoop die zij liet zien, putte ze zeer waarschijnlijk uit de kennis dat al heel lang in haar onderbewustzijn aanwezig was: ze wist dat ze niet lang meer te leven had. Hoe anders kan een doodziek iemand zich inzetten voor meer onderzoek voor kanker? Uiteindelijk gaat het in het leven ook daarom. Het stemmetje in ons achterhoofd dat ons, vooral in zware tijden, vertelt wat we moeten doen. Noem het intuitie of gevoel.

De docu is afgelopen. Ik moet mijn column nog schrijven, maar voel me in en intriest. Geen inspiratie. Maar dan komt het stemmetje dat tegen me zegt: 'Vanavond moet je schrijven over iets belangrijkers. Schrijf over Farrah en haar strijd tegen kanker.' Waarvan akte.
 
Meer van columns van:
Şenay ÖzdemirMeer columns:
 
       
laatste reactie (5)
 
plaats een reactie
 
 
Senay

7 jul 2010 22:52

Lieve Kisgulu en Fadime,
Het maken van SEN was een van de mooiste periodes in mijn carriere. Wat was ik trots op ons blad. Maar helaas heeft Sanoma destijds besloten om ermee te stoppen. Ik had er nog jaren mee kunnen doorgaan, maar een blad kost zo ontzettend veel geld. Gelukkig is SEN online en kun je er terecht voor meer dan 300 artikels Ik nodig je ook uit om mijn blog te lezen: www.senayozdemir.blogspot.com. En twitter: www.twitter.com/senaytweets.
Ook wil ik inderdaad ooit weer een vervolg schrijven op De harsclub, maar eerst moet mijn Engelse boek af: Letters from Budapest. Het thema is weliswaar zwaarder dan van De harsclub, maar het gaat wederom over vrouwen! Want al ben ik de afgelopen jaren via verschillende kanalen aan de slag geweest: de rode draad en het thema van mijn levenswerk blijft vrouwen! Uit welk land, van welke afkomst of religie. Ik zal voor altijd over vrouwen blijven schrijven, mede omdat ik weet hoeveel vrouwen als jij hongerig zijn om te lezen. Blijf dat alsjeblieft doen. Vrouwen als jullie stimuleren en inspireren mij om door te gaan waar ik in geloof. Dank jullie wel! Veel lieve groeten van Senay
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN