Ines Balkema
Ines Balkema is initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting Mythe Ontkracht (mytheontkracht.nl). Binnen dit initiatief streeft zij samen met een brede groep mensen naar het ontkrachten van de mythe van het maagdenvlies door bekendheid te geven aan de medische feiten.
 
 
 
Miss Real
5 aug 2010
Vandaag eens geen kritisch beschouwende column, maar iets vrolijks.

Vorige week ontdekte ik het nieuwe tijdsschrift Miss Real. Ik was helemaal enthousiast en wil dit graag met jullie delen.

Ik ben gek op tijdschriften en kijk wekelijks in de winkel of er iets bijzit. Miss Real is mijn nieuwe ontdekking. Het is een tijdschrift voor echte vrouwen, dat het onrealistische beeld dat glossy’s van vrouwen scheppen aan de kaak stelt en daar iets tegenover wil stellen. Onder de titel “Van XXS tot XXL” showt het moderapportages van vrouwen van verschillend maten in dezelfde uitfit. En ze zien er allemaal even prachtig uit. Daarnaast zijn mensen uit het modevak ondervraagt over het hoe en waarom van size zero. Waarom maken modeontwerpers hun showontwerpen in maat 32? De laatste jaren lijkt er iets te veranderen. Steeds meer bladen laten vollere modellen zien. Het feit dat een paar jaar geleden in een half jaar tijd drie modellen overleden ten gevolge van te streng lijnen, heeft hier aan bijgedragen. Anna Wintour de hoofdredactrice van de Amerikaanse Voque zet zich al een aantal jaar in voor meer gevulde modellen, de Dove reclame is hier beroemd om en de opkomst van Doutzen Kroes draagt hier aan bij. Ook laten de grote namen als Chanel, Prada en Louis Vuitton steeds vaker een mix van grotere en minder grote modellen zien.

Het tijdschrift belicht schoonheid van verschillende kanten en bekritiseert de eenduidige opvatting over wat een mooie vrouw is (slank, jong, gezond en symmetrisch). Het enige minpuntje dat ik kan ontdekken is het gebruik van overwegend blanke modellen. Alhoewel? Onder de kop “Meer kleur op de catwalk, graag! “, aan Naomi Campbell gevraagd wordt, wat haar bevindingen zijn en op een andere pagina staan verschillende foto’s van moslima’s met hoofddoek. Een aantal mensen krijgt de kans om aan te geven wat zij mooi vinden. Een jonge man vertelt dat hij vindt dat een hoofddoek het gezicht van een vrouw mooi doet uitkomen.

Helemaal enthousiast over Miss Real, was ik benieuw naar wat het tijdschrift in de toekomst zou brengen en of ik een abonnement kon nemen. Dit bleek niet mogelijk, het is een eenmalige uitgave van Sanoma Uitgevers naar idee van de 21 jarige Kim Out. Herstellende van een eetstoornis won zij een door Achmea uitgeschreven wedstrijd voor jongeren met frisse ideeën op het gebied van gezondheid. Kom op, eenmalig! Wij willen meer!!!!
 
Meer van columns van:
Ines BalkemaMeer columns:
 
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
uggssale

7 okt 2013 8:10

Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.
uggssale http://uggssale.webeden.co.uk
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN