Şenay Özdemir
Oprichter van SEN, journalist, auteur, moeder.. Senay Ozdemir is een duizendpoot, maar vooral kan ze betiteld worden als een ware cosmopoliet. Op deze site schrijft ze over alles wat ze meemaakt in haar leven in Nederland en in Texas waar ze, sinds haar verblijf in Austin, haar hart aan verpand heeft. Senay is ook te volgen op twitter (@)senaytweets en ze houdt ook een Engelse weblog bij: http://www.senayozdemir.blogspot.com.
 
 
 
De topploeg van Marie Claire
30 aug 2010
Blij verrast was ik toen ik op twitter werd gefeliciteerd met mijn benoeming in het vrouwenkabinet! Vanaf mijn hotelkamer in DC, heb ik het meteen doorgestuurd op twitter en facebook! Ik dacht meteen: ze kennen me goed, daar bij Marie Claire! Yay! En toen ik ook nog eens een persoonlijk kaartje van de hoofdredacteur kreeg, met haar email adres, was mijn plezier nog lang niet afgelopen.

Marie Claire presenteerde Nederlands eerste vrouwenkabinet natuurlijk om aandacht te vragen voor meer vrouwen in de politiek.

Ondanks de beloftes van Wim Kok in de jaren 90 zijn vrouwen in het kabinet en de Kamer nog steeds ondervertegenwoordigd. Vrouwelijke politici zijn belangrijk, want zij maken zich extra sterk voor zaken die vrouwen aangaan; gebieden waar nog veel te winnen valt. Bovendien vormen zij een grote inspiratiebron voor andere vrouwen.

Marie Claire introduceert daarom een voltallige vrouwelijke regering.
Ik ben benoemd tot minister van Modern Leven, omdat "Senay Ozdemir duidelijk weet wat moderne vrouwen willen", volgens de jury, die bestond uit tv-presentatrice Sophie Hilbrand, voormalig Tweede Kamerlid Laetitia Griffith, FNV-voorzitter Agnes Jongerius, hoofdredacteur van Parool Barbara van Beukering en hoofdredacteur Marie Claire Sandera Krol. Zij kozen ook voor een aantal gloednieuwe ministeries, die volgens het formatieteam beter aansluiten bij de huidige samenleving

De topploeg van Marie Claire ziet er als volgt uit:

. Neelie Kroes, minister-president
. Prinses Máxima, minister van Inspiratie, Aspiratie en Duurzaamheid
en minister-president 'at large'
. Femke Halsema, minister van Internationale Vrede en Veiligheid
. Annemarie van Gaal, minister van Financiën
. Bénédicte Ficq, minister van Nationale Veiligheid
. Willemijn Maas, minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap
. Francine Houben, minister van Leefomgeving, Huis en Natuur
. Conny Braams, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
. Henriëtte Prast, minister van Werk en Economie
. Senay Ozdemir, minister van Modern Leven

Wat zou het toch een stunt zijn als we een dergelijk kabinet eens echt zouden formeren! Ik zou maar wat graag aan tafel willen zitten met mijn staatssecretarissen Linda de Mol en Aaf Brandt Corstius om de Nederlandse vrouw (en man) 'wakker te schudden'.
 
Meer van columns van:
Şenay ÖzdemirMeer columns:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
kisgülü

31 aug 2010 6:20

Wat een frisse kijk naar de wereld!
Het zou de mensen enorm isnpireren en energie geven! Ik wacht op de campagnes en de verkiezingen!
Groetjes
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN