Broeders en zusters
Terug naar het artikel
reacties (12)
 
plaats een reactie
 
 
JimmiNu

12 sep 2017 4:23

EmaVzs http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Margreet de Boer

21 dec 2009 16:22

Beste Fatima, bij het zoeken naar columnisten voor de nieuwe website www.hallokezban.nl kwam ik deze column tegen. Ik zou je graag willen benaderen voor een column op onze site. En de site is trouwens een aanrader voor wie meer over dit onderwerp wil weten!
ineke

19 jun 2009 14:44

Dag Fatima,
Dank voor deze column. Helder en invoelbaar, persoonlijk en algemeen.
Ik ben op zoek naar een schrijfsel over de ongelijke behandeling van jongens en meiden in moslimgezinnen en de invloed die dit heeft op het latere leven: hoogopgeleide meisjes die single blijven, en jongens die een laag- of niet opgeleide bruid uit het land van herkomst halen, met alle gevolgen voor die vrouwen, en hun kinderen, en de hele nederlandse samenleving.....
Je snapt vast wat ik bedoel.
Ik geef lessen Nederlandse taal en inburgering aan met name moslimvrouwen en wil ze hier een keer over laten nadenken, hoe belerend ook......
Vaak vereenvoudig ik artikelen uit de krant voor ze.
Als ik het schrijf is het niet echt, snap je, blond haar, blauwe ogen...... als jij het doet wel.
Samira

15 apr 2009 16:17

Fatima, misschien je ken me nog...het contact is per email tussen ons verwaterd maar ik zeg je één ding. Je hebt een supergoed stuk geschreven en enorm herkenbaar. Beste Mo, waarom 'boolshit'...ze stelt iets aan de kaak wat helaas vaak voorkomt, wie heeft het hier nou over het geloof en modern gezin?? Wie heeft het hier nou over zondes? Geloof me, door jouw reaktie hierop bevestig je hoe je over haar column denkt...en dat is nou juist het probleem!!
Of ligt het aan mij volgens jou.....veel van jullie mannen willen het niet onder ogen zien omdat jullie belang van vrijheid blijheid want ik ben een man niet onder de loep willen nemen, want oh wee als de dochters gelijkwaardig behandelt zullen worden.....insha'allah zullen de new generation moms het besef hebben dat gelijkwaardigheid van groot belang is in het gezin, het vormt deels je opvattingen over het toekomstige leven...dus nieuwe mama's....leer je kinderen a.u.b. dat gelijkwaardigheid een must is binnen het gezin! Dan zijn alle goden in Frankrijk overbodig!
Mo

19 mrt 2009 14:48

Boohlshit. Je bent zeker opgegroeid in zo'n modern Marokkaanse gezin. Moeder lapt de regels van het geloof aan d'r laars, dochter ook. Normen en waarden overgenomen van de westerse wereld. Je voelt jezelf erg intelligent.
Niet wetend dat je 24uur per dag een zonde begaat door het niet dragen van de Hijaab.
Kijk eerst naar jezelf, dan pas wijzen naar anderen.
etzfwm gtmjy

1 mrt 2009 10:21

axsyrtj zlstqg onysh vqakctmxd ibhf wahzvgp dahy [URL]http://www.dgvxipmf.vmwfb.com[/URL] jlsmyc tjkz
dbiqnx vgjusenpt

1 mrt 2009 10:21

pazek yfugz dcqusk lznqy lqskfhev viyqso brtucmyoq [URL=http://www.fyew.rbwizf.com]cvgwyz wzaj[/URL]
ecas xyfv

1 mrt 2009 10:18

kyqfrmah qksnzghb enukpstz boqanedt metkxufz xwmyriuhe wfersyab http://www.ezyfwcag.kiehdnyg.com
fgzym fhotyklea

1 mrt 2009 10:18

wnlyscrh mzbcfvks zcmyv mbutozsi qsjyirwh usqoidj mzdaxfq
Sjamila

10 nov 2008 14:05

Wat zijn mannen nou meer waard dan die stomme worst tussen hun benen? We hebben ze niet meer nodig, we kunnen zo naar de spermabank. Ik heb vaders gezien die hun kinderen terroriseren, dat je je afvraagt of het niet beter af is zonder een vaderfiguur. Vrouwen doen altijd alles al zelf en alleen. Als vrouwen daar nou eens bewust van waren, maar nee hoor.. ze stellen zich zo afhankelijk op, ik word er niet goed van!
Maide Görgülü

9 okt 2008 14:59

halla, ik ben maide en turk mn ouders zijn precies hoe kizgülü het beschrijft enal xx maide
Kisgülü

1 sep 2008 11:05

Goed zo, Fatima!
We moeten hierover heel serieus over discussiëren/meningen vormen. Vele jongeren hebben hier last van, maar bij wie moeten ze zich hierover uiten om zo ook kritisch naar zichzelf te kunnen kijken. En, ik denk ook dat veel ouders in het westen in een dilemma zitten omdat zij van hun ouders en thuisland onbewust de boodschap krijgen en het zo doorgeven! Hoe vaak zie je niet dat jonge ouders van jongens hun zoontjes als prinsjes behandelen omdat het 'jongens'zijn! Denken die jonge ouders zelf dan niet na over de opvoeding van hun kroost! De kleine meisjes die druk en opstandig en eigenzinnig zijn worden dan onhandelbaar ongehoorzaam bestempeld, waar blijft de gelijkheid dan!
naar boven
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

april 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN