Ik ben een Albanese vrouw van 26 jaar, sinds 1 jaar getrouwd met een Turkse man. We hebben een goed huwelijk, alleen hebben we 1 groot en altijd hetzelfde probleem. Als hij gestresst is, wil hij seks (hij zegt dat hij daardoor rustiger wordt). Maar ik kan dan geen seks met hem bedrijven, want daardoor klap ik juist dicht. Ik heb juist de rust nodig om seks met hem te kunnen hebben. Het is een terugkomend probleem waarop wij dus nog meer gestresst van raken. Hij snapt niet dat ik niet op elk willekeurig moment seks met hem kan hebben. Hoe moeten we dit oplossen?

Mannen hebben meer en vaker behoefte aan seks door het hoge testosterongehalte in hun bloed. Testosteron is bij zowel mannen als vrouwen het belangrijkste hormoon als het gaat om seks, testosteron stimuleert namelijk het verlangen. Een gebrek aan testosteron kan bij mannen tot erectieproblemen leiden. Bij vrouwen kan een tekort het seksueel verlangen doen verminderen of verdwijnen. De hoeveelheid testosteron die bij vrouwen wordt afgescheiden is minder dan bij mannen, maar het effect is vergelijkbaar omdat vrouwen gevoeliger zijn voor dit hormoon.
Terugkomend op de relatie van seks en stress. Ik kan je geruststellen met het volgende feit: voor 70% van de mannen in de hele wereld is seks de ideale stressbestrijder. Vrouwen daarentegen bestrijden seks door uit te gaan, een vriendin te bellen of te bezoeken of, zoals bij elke vrouw (en dus ook bij mij) het meest effectief werkt, door te gaan shoppen!
Ik denk dat je iets hebt aan de volgende tips:
- leg je man 1 keer duidelijk uit waarom jij geen behoefte hebt aan seks wanneer je stress hebt, vertel hem dat je hem begrijpt, maar dat hij jou ook moet proberen te begrijpen dat jij je op een andere manier ‘ontlaadt’.
- Gooi het op een akkoordje: wil hij elke dag seks, en jij niet, dan kun je een akkoordje proberen te bereiken. (Ik ken jou niet, dus kan je daar ook niet in adviseren). Dan ga jij ervoor zorgen dat je wat vaker zin in seks hebt en moet hij niet teleurgesteld raken als jij een keer niet wilt.
- Op deze manier kun je natuurlijk lekker vaak winkelen (grapje).
Wat ook altijd helpt is om hierover te praten met je vriendinnen. Hoe gaan zij hiermee om?
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie met respect voor elkaar en elkaars behoeften een gezond en mooi huwelijk proberen te houden.

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
markus

19 apr 2022 4:45

http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN