Hij zoende met een ander meisje Vier maanden voordat hij in Turkije ging werken, heb ik mijn vriend leren kennen. Meteen na de eerste date werden we hopeloos verliefd op elkaar. Maar al snel moesten we dus weer voor een paar maanden uit elkaar. Wel spraken we af dat we de draad weer zouden oppakken als hij terug was. De eerste vier weken had hij enorme heimwee en wilde hij steeds terug naar huis. Ik heb hem aangemoedigd er het beste van te maken. Maar in de vijfde week ging hij me minder missen en toen gebeurde het. Hij zoende met een ander meisje... Hij belde me op en vertelde het hele verhaal. Dat zijn gevoelens voor mij veranderd waren, dat hij vrij wilde zijn. We hebben elkaar nu losgelaten, maar het doet mij heel veel pijn. Wat zou er kunnen gebeuren als hij me straks weer ziet? Kan verliefdheid terugkomen in dit soort gevallen?

Een lange afstandsrelatie is niet voor iedereen weggelegd. Je vriend is voor een paar maanden afgereisd naar Turkije, waar je hem niet ‘even’ kunt opzoeken. Het aloude spreekwoord ‘Uit het oog, uit het hart’ is daarom ook een beetje van toepassing op wat er nu is gebeurd.
Allereerst wil ik zeggen dat het netjes van hem is dat hij je eerlijk heeft verteld wat er is gebeurd. Ik kan me zijn verklaring ook wel een beetje voorstellen. Hij maakt nu van alles mee en leert allerlei nieuwe mensen kennen. Dan kan het wel eens voorkomen dat je anders tegen de dingen gaat aankijken en dat de gevoelens die je voor iemand had misschien niet zo sterk waren als ze leken.
Welke vorm jullie relatie zal aannemen als hij terug is, kan ik net zo min voorspellen als jij. Het kan zo zijn dat hij bij terugkomst beseft hoeveel hij om jou geeft en jullie liefde nog een kans wil geven. Maar misschien is hij door zijn ervaringen in Turkije wel zodanig veranderd, dat er geen plek meer is voor een relatie met jou. Daar moet je wel rekening mee houden. Valse hoop is namelijk ontzettend pijnlijk. Ik vind dat je dus niet op hem moet gaan zitten wachten en maar gewoon moet zien hoe het loopt. Bedenk in de tussentijd wat dit voorval jóu heeft gedaan. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat jij je als vriendin tegenover hem geweldig hebt opgesteld. Je hebt hem deze ervaring niet willen ontnemen, hoewel hij zelf twijfelde in het begin. Je hebt hem zijn reis gegund en erop vertrouwd dat het goed zou komen. Dat vertrouwen heeft hij wel een beetje beschaamd, want hoewel jullie afspraken hebben gemaakt, vraagt hij nu om een vrijbriefje om elkaar los te laten. Dit zal ongetwijfeld zijn impact op jou hebben gehad.
Wat de situatie zal zijn als hij terug is, zie je dan wel. Sowieso kun je een gesprek met hem aangaan, waarin jullie je gevoelens bespreken. In dat gesprek kun je aangeven dat er voor jouw gevoel niets is veranderd en dat je de relatie nog een kans wilt geven. Het is dan aan hem wat hij ermee doet. Misschien heeft hij tijd nodig om erover na te denken. Bedenk dan zelf of je hem die tijd wilt geven, maar doe je eigen gevoelens daarmee in elk geval niet te kort! Ik wens je succes, liefde en veel geluk!

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
johnansaz

19 apr 2022 2:37

http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN