Ik heb geen ernstig probleem, maar meer een luxe probleem. Mijn zus gaat in augustus trouwen. Ik ben aangewezen als ceremoniemeester en dus ga ik haar vrijgezellenfeest organiseren. Ik heb me suf gezocht op internet om op leuke ideeën te komen en heb mensen in mijn omgeving om tips en adviezen gevraagd. Maar alles is zo standaard en absoluut niet bijzonder naar mijn mening. Nu vraag ik me dus af of jullie een leuk idee hebben?

Wat ontzettend leuk dat je ceremoniemeester bent op de bruiloft van je zus. Uiteraard wil ik je wat leuke tips geven voor een gezellig vrijgezellenfeest. Ik hoop dat er leuke en bijzondere dingen bij zitten waar je iets aan hebt. Daarbij zal ik je ook een aantal tips geven voor het organiseren van het feest:

• Aanpak
Een vrijgezellenfeest is bedoeld als een verassing voor de bruid of bruidegom. Houd er rekening mee dat je zus van het feest moet genieten. Kies daarom iets wat zij echt leuk zal vinden. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met het inhuren van een stripper. Voor de deelneemsters aan het feest is zoiets misschien lachen, gieren en brullen, maar het kan soms heel verkeerd vallen bij de toekomstige bruid. Bedenk dus goed welke feestaanpak bij je zus past. Wat vindt ze leuk, is ze sportief, wie wil ze uitgenodigd zien enzovoorts.

• Budget
Het is meestal de gewoonte dat de deelneemsters en de organisator (jij in dit geval) voor zichzelf en de bruid betalen. Bepaal dus van tevoren wat jullie budget is en overleg met de overige dames wat zij ongeveer kwijt zullen zijn. Zo kun jij makkelijker een keuze maken en staat niemand die dag of avond voor verassingen.

• Plannen
Ik weet niet of jullie ook een traditioneel hennafeest gaan plannen, maar organiseer het vrijgezellenfeest ruim voor het traditionele 'hennafeest' en de bruiloft. De laatste paar weken voor de grote dag verlopen vaak hectisch. Je zus moet in alle rust kunnen genieten van haar vrijgezellenfeest en daarna nog tijd hebben om bij te komen. Bedenk van tevoren of het een vrijgezellendag, avond of weekend wordt en overleg de data met de genodigden. Je zus moet uiteraard ook tijd voor het feest vrijmaken, zonder dat ze het door heeft. Bedenk een plan om dit te regelen. Zorg bijvoorbeeld voor een nepafspraak op de betreffende dag. 
Overleg verder nog met degene die het vrijgezellenfeest voor de bruidegom regelt of jullie aan het eind van de dag of avond samen willen komen met de mannen.

• Ideeën
Zodra je weet wat jullie budget is, kun je zelf of samen met de genodigden besluiten wat jullie gaan doen die dag of avond. Zoek een locatie en houd er rekening mee dat de dames die van ver moeten komen ook ergens kunnen overnachten. Zo kan iedereen onbezorgd feesten en kunnen de dames die overnachten aan de ontbijttafel nog gezellig napraten.

• Foto’s
Het is leuk als je zus en de overige dames nog een blijvende herinnering overhouden aan het feest. Je kunt iemand foto's of video-opnamen laten maken. Maar het is ook leuk om een aantal wegwerpcamera's te kopen, zodat je zus en de andere vrouwen hun eigen kliekjes kunnen maken. De camera’s worden dan bij jou ingeleverd. Vervolgens kun jij er een leuke cd of een vriendinnenboek van maken. 

• Afhankelijk van jullie budget kun je de bruid verrassen met een leuk, gek, spannend cadeau. Bijvoorbeeld mooi of spannend ondergoed of een vriendinnenboek, waarin iedereen haar foto plaatst en er leuke lieve, grappige herinneringen opschrijft.

• Voor de invulling van de dag kun je denken aan een actieve, creatieve of ontspannen vrijgezellendag:

• Op www.arrangementen.info/themafeesten/vrijgezellenfeest.shtml kun je eindeloos ideeën op doen en onder andere kiezen voor een Moordspel Diner, Een Bloedige Bruiloftsdag of een stripteaseles.
• Voor een ontspannen vrijgezellenfeest zijn er ook volop ideeën: een beauty dag; voor even een fotomodel zijn of jezelf lekker laten verwennen in een oosters badhuis of beautyfarm. Kijk eens op de volgende sites:www.hamam.nl voor een dagje hammam. Via doubledutchevents bestaat de mogelijkheid om voor even een fotomodel te zijn. www.doubledutchevents.com/

• Wil je iets stoerder? Wat dacht je van een dagcursus motorrijden? Met deze activiteit ben je alleen wel afhankelijk van mooi weer. Maar als het weer mee zit heb je een onvergetelijke dag.

• Overige tips zijn te vinden op:
www.vanharte.nl/vol_vr_beginpagina.htm
www.vrijgezellen-feesten.nl/vrijgezellenfeest-tips.html
www.doeners.nl/vrijgez.htm

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (100)
 
plaats een reactie
 
 
Judi

12 mei 2018 12:24

mT2MCu https://www.genericpharmacydrug.com
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN