Soms wil ik het van de daken schreeuwen: “Help, ik kan het niet meer aan!” De zorg voor mijn verstandelijk gehandicapte zusje en de verantwoordelijkheid voor mijn broertjes worden me echt te veel. Elke dag sta ik met lood in mijn schoenen op. Soms zou ik willen dat ikzelf bij iemand terecht kon, al is het maar om even te praten. Ik wil ook vaak vluchten van al deze ellende. Maar dan kijk ik naar mijn zusje en bedenk dan waar zij naartoe zou moeten. Ook is het haar glimlach dat mij hier houdt. Vol onschuld maakte ze de ergste dingen mee, waaronder seksueel misbruik. Mijn moeder kon het niet meer aan en is weggegaan. Mijn vader zoekt haar nog steeds, maar ondertussen is hij ons helemaal vergeten.

Helaas ben jij één van de vele mensen op de wereld die een zwaar juk opgelegd hebben gekregen. Wat je allemaal hebt meegemaakt, is niet mis! Daarbij ook nog eens in je eentje verantwoordelijk zijn voor de hele familie, ik doe het je niet na. Jullie ouders konden er niet voor jullie zijn, maar jullie waren er wel voor elkaar. Weet wel dat al deze problemen, al het leed, jou tot een sterker persoon maken. Hoe dan ook, een mens kan ook maar een bepaalde hoeveelheid problemen aan. En jij geeft nu aan dat jouw grens bijna is bereikt. Daarom is het goed om erover te praten met mensen die je vertrouwt en ook echt aangeeft dat je hulp nodig hebt. Dat kunnen vriendinnen zijn maar ook mensen die jou op een professionele manier kunnen helpen. Heel veel instellingen hebben lange wachtlijsten of kunnen je niet echt helpen omdat ze op een bepaald terrein gespecialiseerd zijn. Jij weet denk ik ook niet zomaar waar je precies moet zijn. De huisarts is vaak de aangewezen persoon die je naar de juiste plekken kan verwijzen. Op mijn site staat ook een link naar Stichting Korrelatie. Deze stichting kan ik je absoluut aanraden omdat ze makkelijk te bereiken is via de telefoon (0900-1450) of mail (vraag@korrelatie.nl). Bovendien kun je hier terecht voor advies, hulp of een ondersteunend gesprek. Ook kunnen ze je doorverwijzen naar de juiste instelling die je op psychisch, sociaal en financieel opzicht kan helpen.
Jouw leven is niet makkelijk, maar je kunt het draaglijker maken door er over te praten en steun te zoeken. Vergeet niet dat je er niet helemaal alleen voor hoeft te staan! En mij moet je ook altijd mailen!

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (0)
 
plaats een reactie
 
  Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

november 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN