Ik val maar meteen met de deur in huis: ik ben geen maagd meer. Echter, deze zomer ga ik me verloven met een Arabische man en hij mag niet weten dat ik niet meer maagd ben. Wat is een maagdenvlieshersteloperatie en waar kan ik hiervoor terecht?

Hoewel ik het niet eens ben met het feit dat vrouwen per se maagd moeten zijn voor het huwelijk (dit is een vorm van discriminatie), zal ik je toch informatie geven over een maagdenvlieshersteloperatie. Omdat ik het belangrijk vind dat je de juiste beslissingen neemt op basis van juiste informatie.

Bij het woord 'vlies' denken veel mensen aan een dunne huid die strak gespannen staat. Maar het maagdenvlies is eigenlijk helemaal geen vlies, het is een opstaand randje in de vagina dat kan bloeden als er voor het eerst intiem seksueel contact plaatsvindt. Het randje kan er gekarteld uitzien, het kan glad zijn en bij de ene vrouw is het wat dikker of strakker dan bij de ander. Maar meestal is de rand zo dun als een vliesje. Sommige vrouwen bezitten geen maagdenvlies, dit is genetisch bepaald en afwezig vanaf de geboorte. Bij vrouwen die wel een maagdenvlies bezitten kan deze tijdens de eerste keer seks scheuren.

De operatie die jij wilt laten uitvoeren heet officieel een hymnenreconstructie, de medische term voor een hersteloperatie van het maagdenvlies. Tijdens deze operatie wordt de maagdenrand strakker getrokken of aan elkaar genaaid. Zo is de kans dat een meisje tijdens de eerste keer seks bloedt, groter. Als je al een keer met iemand naar bed bent geweest dan is het maagdenvlies al gescheurd, dus van daadwerkelijk herstel is eigenlijk geen sprake. Wel kan door het strakker trekken van de vaginarand lijken alsof er nog niemand bij je naar binnen is geweest. De uitvoering van een dergelijke operatie kost ongeveer 1300 euro en wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar. Wil je daarvoor in aanmerking komen, dan moet je een verwijzing van je huisarts hebben. Wees niet bang dat het uit zal lekken want een arts heeft geheimhoudingsplicht. Ook kun je informeren of privéklinieken voor cosmetische chirurgie deze operatie willen uitvoeren. Maar ik weet niets over hun betrouwbaarheid.
Misschien weten ze bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) (www.jip.org) of privéklinieken betrouwbaar zijn. Daar kun je sowieso altijd terecht voor vragen over seksualiteit.

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (39)
 
plaats een reactie
 
 
Judi

12 mei 2018 11:51

guX6Ey https://www.genericpharmacydrug.com
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN