Ik ben sinds de bevalling van mijn kinderen enorm aangekomen en ik overweeg Plastische chirurgie. Nu hoor ik van iedereen dat het niet mag volgens de islam, kan jij kijken of dat echt zo is?

Bevallen van een kind is het meest natuurlijke wat een vrouw kan overkomen, maar het betekent vaak een aanslag op je lichaam. Nu is plastische chirurgie natuurlijk een heel verleidelijke optie om van de overtollige kilo's af te komen. Het is in ieder geval wel sneller.
 
Alleen is het vaak niet wat het lijkt. Vaak is het zo dat als jij vet uit een gedeelte van je lichaam laat wegzuigen, het vet wat je dan daarna binnenkrijgt zich ergens anders in je lichaam zal vestigen. Dus als je nu bijvoorbeeld een buikwandcorrectie zou laten doen kan het zo zijn dat na de operatie het vet zich op je heupen gaat vestigen of bij je onderarmen. En je moet je goed beseffen dat plastische chirurgie vaak samengaat met een zware operatie. 90% van de operaties loopt niet goed af. Het blijft dus riskant. En erg duur.
 
Wat betreft de islam, het is inderdaad verboden in de islam om iets aan je uiterlijk te veranderen. Piercings, tatoeages, wenkbrauwen epileren, make-up en dus ook plastische chirurgie is verboden. Voor zover ik het weet is het alleen toegestaan voor ernstig gewonde mensen, dan kun je denken aan mensen met ernstige brandwonden bijvoorbeeld.
 
Ik zou je willen adviseren om te gaan sporten. Hoeft niet intensief te zijn, 1 of 2 per week is meer dan genoeg om weer in vorm te komen. Het is veel gezonder, je conditie wordt een stuk beter en je hoeft je geen zorgen te maken dat het vet wat je verbrandt, zich straks ergens anders op je lichaam komt te zitten. Als je je aan een goed eetpatroon houdt en regelmatig sport, blijf je ook in vorm. Terwijl bij plastische chirurgie de kans groot is, dat je lichaam na een tijdje weer verzakt. Je krijgt ook veel energie van het sporten, dus heb je ook meer energie om leuke dingen te doen met je man en kinderen!
 
Je moet niet vergeten dat een cosmetische ingreep jou even een goed gevoel kan geven en misschien de kwaliteiten van je leven positief zal beïnvloeden, maar het biedt nooit garantie op (innerlijke) geluk of succes. Dat is iets wat je zelf zal moeten doen. Mocht je toch nog plastische chirurgie overwegen, adviseer ik je om je goed te laten voorlichten over de behandelingen die je wilt laten verrichten.

Heel veel succes en wijsheid toegewenst met je besluit!

Heb jij een vraag of zit je met een probleem? Stuur dan een e-mail naar sen@senmagazine.com
 
   
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
johnansaz

19 apr 2022 3:31

http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN