Lale
New York
Lale (30) is geboren in Turkije en opgegroeid in Nederland. Na haar studie economie werkt ze sinds eind 2006 als consultant voor een internationaal financieel adviesbureau. Ze heeft een relatie met Wim die in Nederland gebleven is. Hoe zal het Lale bevallen in New York, de lange afstand relatie en de perikelen van de Amerikaanse werkomgeving? Je leest het in haar weblog bij Sen.
 
 
 
Een heerlijk warm weekend!
22 mrt 2007
New York is koud. Het vriest. Maar blijkbaar kan het nog kouder. Omdat mijn klant in Detroit zit, vlieg ik er elke maandag heen en elke donderdag vlieg ik weer terug naar New York. Maar is Detroit echt kouder? Misschien beleef ik het wel zo omdat ik de Big Apple veel gezelliger vind dan de Motown-stad.

Afgelopen donderdag en vrijdag moest ik naar Florida, Tampa, om te vergaderen met mijn collega’s. Toen ik – nog steeds in de kou - in het vliegtuig stapte, was ik gekleed op vriespunttemperatuur. Aangekomen in Florida stikte ik bijna en voelde me enigszins opgelaten met mijn dikke winterjas en wollen sjaal. En dan te bedenken dat de reistijd ongeveer net zo lang was als tussen New York and Detroit!

Binnen mijn bedrijf vindt veel communicatie plaats via email en telefoon, wat ik eigenlijk helemaal niets vind. Door deze werkcultuur had ik geen idee hoe iedereen eruit ziet, en wat voor types mijn contactpersonen zijn. Maar door heen en weer te mailen, vorm je toch een beeld van iemand, heel gek eigenlijk. In Tampa kon ik eindelijk, na vier maanden, mijn collega’s in levenden lijve ontmoeten. Onze resource manager bleek een stuk, terwijl ik me hem als een wat ouder, mager persoon had voorgesteld. Een senior manager bleek een enorme buik te hebben, terwijl ik me hem juist heel atletisch had voorgesteld. Met sommige collega’s had ik echt niets te bespreken. Maar een paar hebben me toch aangenaam verrast en ik denk dat ik daar best bevriend mee kan zijn (bijvoorbeeld: een rockstar, een tapdanser etc.).

Na de vergaderdagen ben ik samen met twaalf collega’s in Tampa gebleven. Allemaal dames. Heerlijk de Cosmo-quiz gedaan met zijn allen, margarita’s gedronken, ‘s avonds uit eten gegaan en daarna gaan dansen. Ik heb er genoten, het was net alsof ik verse zuurstof kreeg. Het weer heeft me zo goed gedaan dat ik zondag zeer enthousiast aan Wim heb voorgesteld om maar in Florida te gaan wonen in plaats van in New York. Immers, we moeten toch veel reizen, het maakt niet uit of je vanuit New York of vanuit Florida naar je klant vliegt, toch? Wim zuchtte diep. Het enige wat hij zei was: ‘Schat, gaat het de rest van ons leven zo?’
 
Meer van weblogs van:
LaleMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Sibel

23 mrt 2007 10:21

Ik zou zeggen: just go for it! Naar aanleiding ook van je column van vorige keer over eenzaamheid.. wil ik jou adviseren, om deze kans dan te grijpen als je hem kan krijgen.. een nieuwe start in een nieuwe stad met nieuwe vrienden om je heen.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

december 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN