Lale
New York
Lale (30) is geboren in Turkije en opgegroeid in Nederland. Na haar studie economie werkt ze sinds eind 2006 als consultant voor een internationaal financieel adviesbureau. Ze heeft een relatie met Wim die in Nederland gebleven is. Hoe zal het Lale bevallen in New York, de lange afstand relatie en de perikelen van de Amerikaanse werkomgeving? Je leest het in haar weblog bij Sen.
 
 
 
De energie die de stad afgeeft is meeslepend
1 feb 2007
Het begon allemaal weer te kriebelen toen ik een paar maanden voor een klant in New York was. Ik zat in een hotel midden in het gekrioel van de mensen op Times Square. Elke dag liep ik mijn hotel uit en sloot me aan bij de menigte die naar de metro ging. Dames op gympen en mantelpakjes en bijna iedereen met een papieren mok met koffie. De energie die de stad afgeeft is meeslepend. Automatisch ging ik ook koffie halen en sneller lopen om net die ene express metro te pakken. Elke avond was er wel iets te doen. Elke dag zag ik in dezelfde straat weer iets wat ik de dag ervoor niet had gezien. Kortom, ik werd verliefd op deze stad. Toen besloot ik dat ik hier wel een tijdje wilde wonen.

Eenmaal terug in Nederland moest ik even gas terugnemen. Wennen aan het ritme. Van het moment tot mijn daadwerkelijke verhuizing naar New York duurde nog even. Nu woon ik hier al ongeveer drie maanden. De tijd vliegt hier echt voorbij. Ik kan me de dag nog goed herinneren dat ik met mijn twee koffers aankwam. Ik kende niemand en had mijn familie, vrienden en baan achtergelaten. Ik zat met allerlei vragen. Zou ik in staat zijn hier een leven op te bouwen? Zouden mijn verwachtingen omtrent ‘the big apple’ uitkomen? Hoe was het om in zo’n multiculturele stad te wonen? En mijn werk, hoe zouden mijn collega’s zijn?

Het bevalt me prima. Op mijn werk krijg ik ruim de tijd om te acclimatiseren aan de Amerikaanse mentaliteit. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk interessante mensen waar ik regelmatig mee op stap ga, mijn kamergenoot is ook een type apart. Daar kan ik waarschijnlijk al honderden pagina’s over schrijven. En mijn vriendenkring breidt zich nu ook verder uit omdat ik sinds kort lid ben geworden van de Turkse vereniging van saz-liefhebbers.

Senay (Ozdemir, hoofdredacteur SEN) vroeg of ik mijn belevenissen wilde delen met de Sen-lezeres. Ze zei: wij willen alles van jouw leventje in New York weten: over de stad, over de mensen, over shoppen, over de mannen, de intriges op het werk, het uitgaansleven maar vooral ook over de perikelen van de grote stad. Ik hoop jullie mee te nemen in mijn verbazing die ik nog elke dag mee maak in de meest sexy stad van de wereld: New York, New York.
 
Meer van weblogs van:
LaleMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Stefanie

8 feb 2007 10:50

Ik zou ook wel een tijdje in New York willen wonen, al is het maar om te kijken of het leven net zo is als in de films en series. Maar ik moet bekennen dat ik een weekje in New York ben geweest en de mensen kwamen een beetje oppervlakkig over. Misschien was ik te kritisch? Ervaar jij het ook zo?
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

december 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN