Lale
New York
Lale (30) is geboren in Turkije en opgegroeid in Nederland. Na haar studie economie werkt ze sinds eind 2006 als consultant voor een internationaal financieel adviesbureau. Ze heeft een relatie met Wim die in Nederland gebleven is. Hoe zal het Lale bevallen in New York, de lange afstand relatie en de perikelen van de Amerikaanse werkomgeving? Je leest het in haar weblog bij Sen.
 
 
 
Shanghai of New York
19 apr 2007
Het is een heerlijke vrijdag. Vandaag werk ik vanuit mijn appartementje in New York. Dat brengt ook de luxe met zich mee dat ik zelf bepaal wanneer ik werk en wanneer ik even een luchtje ga scheppen. Zodoende had ik besloten om vandaag eens te koken en ik liep, tussen het werk door, even naar de supermarkt aan de overkant. Daar werd ik geconfronteerd met de moeilijkheid van keuzes maken. Wat zou ik nou eens koken? Na een hele tijd twijfelen ging mijn telefoon: mijn baas. Natuurlijk neem ik gelijk op en hoop dat hij niet doorheeft dat ik van huis ben. Dat staat zo onprofessioneel. Mijn baas valt meteen met de deur in huis: 'Wat zou je ervan vinden om een project in Shanghai te doen?' Ik reageer verbaasd en in de war: 'eh.., ja leuk maar wat bedoel je precies?' vraag ik hem. Hij vertelt me dat ik voor een periode van 6 maanden in Shanghai moet verblijven en zegt er achteraan dat er wel het een en ander te regelen is zodat ik Wim kan blijven zien. 'Dat lijkt me leuk, maar ik moet het natuurlijk wel eerst met Wim bespreken.' En ik hang op. Het koken lijkt ineens onbelangrijk en ik ga met melk en wat fruit terug naar huis. Ik bel Wim op en vertel hem het nieuws. Saampjes zijn we aan het brainstormen. Als het voor een half jaartje is, valt het wel te doen. Wim komt toch pas in september naar New York. Als ik rond die tijd alweer terug ben hoeft het geen probleem te zijn. Maar wat nou als het project uitloopt? En die kans bestaat. Dan zijn we nog langer uit elkaar. Kan Wim ook een opdracht in Shanghai krijgen? Maar hoe zit het dan met onze trouwplannen en onze kinderwens? Betekent dit dat we onze kinderwens moeten uitstellen? Wim reageert laconiek en zegt dat nannies in Shanghai toch waarschijnlijk veel goedkoper zijn dan in New York. Ik voel me in een hoek gedrukt. Het lijkt alsof ik moet kiezen tussen een gezin en een spannende carrière. Het liefst wil ik ze allebei. Goh, dit is toch iets moeilijker dan kiezen wat ik vanavond wil gaan koken. Afhaal dan maar.
 
Meer van weblogs van:
LaleMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (4)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

6 mei 2007 15:17

Je kunt ook gewoon naar Shanghai gaan, Wim zoveel mogelijk zien en hij jou en de natuur zijn gang laten gaan, dan krijg je je mobiele gezin ergens in Shanghai of New York! De afstanden zijn nu veel makkelijker te overbruggen. Wie zegt dat mensen van de volgende generaties op een plek blijven wonen en werken?
Spannend!
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

december 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN