Sanne
On the road
De komende maanden reist Sanne Krijgsman (26 jaar en studente Journalistiek) met vriend Job (34, partner en mede-oprichter van een softwarebedrijf) naar India. En wel... Met een Volkswagen busje! Het plan is om door Oost-Europa, Griekenland, Turkije, Iran en Pakistan te rijden om uiteindelijk op plaats van bestemming te eindigen.
 
 
 
Moslim gemis
11 jul 2007
En dan zijn we ineens in India, het Doel van onze reis! Voorbij de gevaarlijke gebieden in Iran en Pakistan, voorbij de gebieden waar ik mijn lichaam en hoofd volledig moet bedekken; waar ik als vrouw vaak geen hand krijg, niet word aangekeken. Natuurlijk, ook in Noord-India wonen veel moslims, maar we zijn niet langer in een Islamitische staat. En dat is meteen duidelijk: het lééft hier.

Het zijn de prachtig gekleurde kleding van de mensen en de blote buiken van de vrouwen, het heerlijk gekruide eten, het biertje dat je weer kunt bestellen, de drukte, de chaos, het lawaai... Vooral in vergelijking met Iran voelt dit als een uitbarsting van openheid. De eerste paar dagen in India genieten we met volle teugen van alles, maar al snel mis ik ook de mooie kanten van de Islamitische samenleving, zoals ik die heb ervaren in Turkije, Iran en Pakistan. Het warme welkom dat we in deze landen hebben gekregen, is in India ver te zoeken. Hier is het ieder voor zich. Dat merken we bijvoorbeeld als we met pech langs de kant van de weg staan. Niemand die even stopt om te helpen. Hier worden we niet bij mensen thuis uitgenodigd en we worden niet op straat aangesproken door mensen die vol enthousiasme vertellen hoe leuk ze het vinden dat we naar hun land gekomen zijn. Grote moeite heb ik ook met de uitwerking van het kastesysteem, waar je op straat constant mee wordt geconfronteerd. Sloppenwijken vol staatarme mensen; ziek, verminkt, aan hun lot overgelaten. Ik moet denken aan de collectebussen voor de hulp aan de armen en zieken, die in Iran op elke hoek van de straat staan.

Elk land heeft zijn mooie en minder mooie kanten; tijdens onze reis komen we ze allemaal tegen. Ik ben benieuwd wat onze ervaringen de komende tijd in India zullen zijn, maar wat betreft gastvrijheid gaan ze het niet winnen van de Turken en de Iraniërs, dat weet ik nu al!


 
Meer van weblogs van:
SanneMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

11 jul 2007 22:40

He he wat een opluchting! Het is net of ik ook die spanning die je hebt gehad meegeleefd heb! Ik vind het echt erg leuk om te lezen hoe jullie je reis beleven. Ik hoop dat het in India toch leuk wordt(er zijn vast wel mensen tussen die miljoenen die gasvrij zullen zijn). Maar de gastvrijheid van de Turken en Iraniërs; daarvan kan ik zeggen dat ik hoop dat het zo zal blijven,ondanks de slechte invloeden van de economische omstandigheden waarin veeeel mensen verkeren
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

februari 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN