Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Moslima van de 2e rang?
15 feb 2007
‘Hoe ziet de gemeenschap jou nu?’ vroeg een collega me. ‘Zien zij jou nu wel als een volwaardig moslim? Ik kan me zo voorstellen dat ze jou misschien meer als moslima van de 2e rang zien.’

Ik vond het een vreemde vraag, want zo heb ik het eigenlijk nooit ervaren. Twee vrouwelijke collega’s die naast me zaten en ook moslim zijn, legden hem uit hoe zij het zien. Volgens hen kies ik bewust voor de islam. Ik kies voor de islam terwijl ik alle ‘vrijheid’ heb. Veel geboren moslims kiezen er niet bewust voor. ‘Juist om de stap naar de islam te maken is heel knap. Volgens de Koran worden al je zonden vergeven van de periode voordat je moslim bent.’ Zeiden ze. Ik had daar soms moeite mee. Zaken uit mijn verleden die nu uitgewist zijn. Ik wist destijds niet beter, maar toch. Maar dit is hoe mijn pad is uitgestippeld. Je kunt het verleden niet terugdraaien.

Het is nu wel vaker zo dat ik in de ‘belangstelling’ sta, omdat mensen mij van alles willen vragen. Soms heb ik het gevoel dat het verwachtingspatroon heel hoog is. Maar ik ben echt niet ineens perfect hoor. Soms heb ik van die gedachtes. Het lijkt me dan heerlijk om even niet op te vallen. Om eens een dag niet anders te zijn. Mensen kijken naar mij. Kijken oké, maar soms staart men echt. Soms word ik daar moe van. Sorry, niet vervelend bedoeld, maar soms voelt het zo. Ik ben gewoon een vrouw met blauwe ogen en een hoofddoek, die toevallig Nederlands is. Niet alledaags misschien, maar toch… mensen maken er soms zoiets groots van. Ik vergeet het wel eens. Het is gewoon wie ik nu ben.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (3)
 
plaats een reactie
 
 
Nilufer

15 feb 2007 17:46

goeie vraag Abigail. Ik ben ook benieuwd naar Melanie's visie.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN