Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Schaap
1 mrt 2007
Bèèè, hoor ik uit de mond van een donker getinte man komen. ’s Morgens op weg naar mijn werk fietst de man mij tegemoet. Nou ja, waar slaat dat nou op? Ik vond het zo stom, dat ik er hard om moest lachen. Ik vind dat toch gek hoor dat iemand dat soort geluiden naar mij maakt. Hij als geen ander zou toch moeten weten hoe het is om ‘gediscrimineerd’ te worden. Niet dat het automatisch zo is dat als je een andere teint hebt dat je gediscrimineerd wordt, maar toch…

Nou voel ik me niet zo snel aangesproken. Gelukkig kan ik er hard om lachen. Wat brengt een mens er toe om mij te associëren met een schaap? Kennelijk relateert de goede man mij als moslim zijnde aan een schaap. Ik heb pas geleden nog een kleine schapenknuffel gekocht. Ik vind schaapjes eigenlijk wel schattig. Ik denk dat het belangrijk is dat je je niet snel laat opjutten door mensen die een andere mening hebben of commentaar hebben op hoe je eruit ziet, waar jij voor staat. Dat geldt voor iedereen. Het is niet altijd leuk dat niet iedereen elkaar accepteert, maar soms moet je gewoon je grootste lach tevoorschijn halen. Niet iedereen bedoelt het zo kwaad als hij het zegt. Misschien zet ik mij makkelijk over zaken heen? Ik heb zeker wel een mening. Maar het leven is al zo kort. Waarom maakt de mens het zichzelf soms zo moeilijk?

Stiekem heb ik toch een trauma aan de man overgehouden Toen ik onlangs in de Ikea liep met zo’n groot schapenvacht in mijn armen, voelde ik me toch wel even dubbel schaap.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (3)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

5 mrt 2007 16:47

Ik moet er wel om lachen hoor! Net zoals jij! Houden zo! En schaapjes vind ik ook schattig!
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN