Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Hassan
9 mrt 2007
De dag dat een vriendin van mij haar autootje naar de sloop moest brengen, was aangebroken. Aangekomen bij het adres, troffen we een grote loods met oude auto’s, en drie mannen aan het werk, onder wie ook twee Turkse jongens. Die keken wel heel blij verrast toen ze ons zagen. Waarschijnlijk hadden ze geen vrouwen verwacht. Tijdens het wachten op het in orde maken van de autopapieren wilde één van die mannen alles over me weten. ‘Jij Hollander? Jij moslim? Jij altijd dragen hoofddoek? Mooi, mooi…’

Ik wist op dat moment niet of hij mooi van bekering bedoelde of mooi van uiterlijk. ‘Jij getrouwd?’ Vroeger loog ik als iemand vroeg of ik een relatie had. Als het me uitkwam zei ik ja, om zo direct duidelijk te maken dat ik geen belangstelling had. Nu had ik zoiets van ik kan toch niet liegen tegen een broeder. ‘Nee, ik ben niet getrouwd,’ zei ik tegen de man. Ondertussen waren de papieren geregeld. Mijn vriendin bedankte en we verlieten de loods.

Halverwege de straat hoorde ik ineens: ‘Hey, hey, hey meisje.’ Ik keek om en zag Hassan naar mij toekomen rennen. Wat moet ik nu? dacht ik. Hassan begon: ‘Begrijp me niet verkeerd… echt begrijp me niet verkeerd, maar ik vind dit zo mooi… jij zo mooi. Ik denk jij inshallah een goede vrouw. Begrijp me niet verkeerd… dit is ook zo bij mijn cultuur. Ik getrouwd en kindje, maar mijn broer zoekt nog goede vrouw.’
Je moet niet vergeten dat dit de eerste keer was dat ik zo’n situatie meemaakte. Ik gaf uit beleefdheid mijn telefoonnummer. Hoe stom kun je zijn? De situatie overviel mij en soms weet je ook niet waarom het je overkomt. Ik wilde niet meteen afwijzend reageren.

Hassan ging verder: ‘En nu?’ Ik zei: ‘Ja dat weet ik ook niet, laat hem maar bellen.’ ‘Ja..,’ sprak Hassan, onzeker lachend. ‘Dat kan niet, hij spreekt alleen Turks. Hij woont nog in Turkije. Maar het is niet wat je denkt hoor,’ zei Hassan. Ik vroeg hem hoe wij dan zouden moeten communiceren en hij lachte een beetje. Hij bedacht dat hij daar niet bij had stil gestaan. ‘Dat maakt niet uit,’ zei hij en vervolgde: ‘Ik woon hier ook nog maar drie jaar.’

Hassan belde mij een dag later. Ik vertelde hem direct maar beleefd dat ik geen belangstelling had. Een huwelijk aangaan zonder een woord met elkaar te spreken lijkt mij niet ideaal. Engels sprak zijn broer namelijk ook niet.

Een dag later belde Hassan weer. ‘Waarom bel je Hassan?’ Hij lachte een beetje. ‘Ja, ik wil met jou praten.’ ‘Waarover Hassan?’ vroeg ik. ‘Over jouw broer?’ ‘Nee,’ klonk Hassan serieus. ‘Ik wil met jou praten. Ik kan jou niet vergeten. Jij bent zo mooi.’ ‘Hassan, je bent getrouwd en hebt een kindje!’ Hij lachte wat: ‘Ja, ik weet het. Maar ik kan jou niet vergeten.’ ‘Nou Hassan, ik vind het niet leuk voor mij en jouw vrouw dat jij dit doet. Je hebt een vrouw. Je moet met haar praten. Ik wil dat je me nooit meer belt.’ ‘Oké, sorry,’ zei hij. En hij heeft nooit meer teruggebeld.

Inmiddels zijn we nu een half jaar verder. Mannen blijven mannen. Maakt niet uit wat voor kleur, uit wat voor cultuur. Mijn telefoonnummer zal ik niet meer snel geven. Maar ergens op deze aardbol loopt mijn toekomstige man. En wanneer de prins op het witte paard echt langs komt, dan zal het lot vast bepalen dat we bij elkaar komen. Met of zonder nummer.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (4)
 
plaats een reactie
 
 
Sibel

12 mrt 2007 12:01

Kijken mag, maar meer moet hij ook niet van je verwachten. En zeker geen getrouwde man!
Soms heb ik ook wel van die momenten dat ik geen nee durft te zeggen en opeens mijn nummer weggeef, om verder niet lastig gevallen te worden, wat ook soms verkeerd kan aflopen... Gelukkig is het bij jou geen stalkergedoe geweest. En begrijp hij de hint na 1 telefoontje.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN