Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Graag 1 kilo speklapjes.
1 feb 2007
Mijn eerste aanraking met de Islam. Ik weet het nog heel goed. Een vriendin van mij had me met een boodschappenlijstje naar de winkels gestuurd. Ik praat hier over ongeveer 9 jaar geleden. Op mijn lijstje stond ook 1 kilo speklapjes. Zo gezegd zo gedaan. Nou moet ik jullie wel eerst vertellen dat ik uit een klein stadje kwam en mijn vriendin woont in Rotterdam. Dat was wel een wereld van verschil. Maar goed, ik probeer het nu voor mezelf te verzachten. Ik was gewoon onwetend. Naast de buurtsuper zaten twee slagers. Willekeurig koos ik er eentje uit en liep naar binnen. ‘Graag 1 kilo speklapjes’, hoorde ik mezelf zeggen. “Die hebben we niet”, zegt de vriendelijk lachende man. “Dan moet je naar de ander slager gaan”. Wat vreemd, dacht ik. Een slager zonder speklapjes dat kan toch niet. Thuis vertelde ik verbaasd mijn verhaal. “Mel, je bent de islamitische slagerij binnengelopen. Die mensen zijn moslim en eten geen varkensvlees.” Zei mijn vriendin

Het is nu ongeveer drie jaar geleden dat ik me ging verdiepen in de Islam. En nee ik ben geen moslim geworden voor een man. Sterker nog ik ben al geruime tijd single. Als lezer denk je nu misschien jeetje dat dacht ik helemaal niet. Misschien niet, maar je wil niet weten hoe vaak ik die vraag heb gesteld heb gekregen.

Een aantal mensen vragen het nog netjes. Heb je een relatie dan? Sommige zeggen: “En wat als de relatie uit gaat? Kun je dan nog terug?”. Men gaat er dus automatisch al van uit dat ik een relatie heb. Zulke opmerkingen irriteren mij soms wel een beetje. Denken ze nou echt dat ik zo dom ben om voor mijn vermeende vriendje moslima te spelen?

Kiezen voor de Islam betekent meer dan alleen geen varkensvlees eten. Maar ja, kijkend naar mijn eigen onwetendheid in het verleden probeer ik geduld te hebben. Sabr is het Arabische woord voor geduld, verdraagzaamheid en uithoudingsvermogen. Het is afhankelijk van de context welke betekenis het heeft. Sabr is niet altijd makkelijk. Hoe sterk is de Sabr van de mens? Ik weet dat mijn sabr soms heel sterk is, maar soms ook te wensen over laat. Ik denk niet dat ik de enige ben die dit ervaart? De komende periode ga ik met jullie mijn wekelijkse belevenissen delen. Leuke en minder leuke, gekke en serieuze. Belevenissen met sabr en met wat minder sabr.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (1)
 
plaats een reactie
 
 
Esma

6 feb 2007 11:10

Wat een grappig verhaal. Ja, voor alles een eerste keer.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN