Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Mc Dreamy...
22 mrt 2007
Mc Steamy of willen we Mc Dreamy? Soms kan een Mc Goofy ook fijn zijn. Die laatste hebben mijn vriendinnen zelf bedacht. Een Mc Goofy zegt af en toe gewoon ‘oké’ zonder moeilijk te doen. Geef mij maar een mix. Steamy, wanneer hij dynamisch moet zijn, dreamy wanneer hij romantisch moet zijn en af en toe goofy wanneer hij meegaand moet zijn. Maar wat zou je doen als je een keuze had tussen een Mc Steamy en een Mc Goofy? Wie van de twee zou mister Mc Dreamy kunnen zijn?

Soms denk je geen van beiden tegen te komen. Maar van de één op de andere dag kan dat ineens anders zijn. Het lot bepaalt. De vraag is alleen, welke keuze je maakt. Het zou zomaar kunnen dat er nog een derde rondloopt, alleen weet je dat misschien nog niet. Ik houd van uitdagingen in het leven. Mister Mc Goofy zou bij mij niet passen. Ik houd niet van voorspelbaarheid. Mc steamy is een ‘aantrekkelijke’ keuze, maar is het genoeg om een serieuze relatie mee op te bouwen? Wat moet je volgen? Je verstand of je gevoel? Is het mogelijk wanneer je twee keuzes hebt, beiden te leren kennen? Of volg je je gevoel en laat je er één gaan, of volg je je verstand en laat je de ander gaan?

Uiteindelijk wil je mister perfect. Maar dat die niet bestaat weten we allemaal, want niemand is perfect. En ach wat is dat eigenlijk? De definitie kan voor iedereen anders zijn. Liefde en houden van groeit naar mate de tijd verstrijkt. Ik heb sterk het gevoel dat de uiteindelijke keuze met wie je je leven gaat delen, een combinatie is van beide: zonder gevoel zou ik geen verstandige keuze kunnen maken.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (4)
 
plaats een reactie
 
 
F-Z

23 jul 2007 0:30

Salaam aleikum,

Weetje, nu je moslima bent geworden is het ook weer anders dan vroeger. Vroeger kon je nog eens wat uittesten zeg maar. Nu niet meer. Maar toen ik wilde trouwen hebben ik gewoon elke keer aan Allah swt gevraagd om een goede man en elhamdulilah, het is gelukt. We zijn inshAllah bijna 2 jaar getrouwd en ik ben zwanger dusja maak je wensen kenbaar aan Allah swt en vraag hem om een man die bij je past en dan komt het inshAllah wel goed.
Heel veel geluk
Fatima-Zohra
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN