Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Carpe diem
29 mrt 2007
Ik ben er klaar mee. Mc Steamy, Mc Dreamy… Ik ga gewoon weer mezelf zijn. Dat ‘gezoek’ naar dé man is niets voor mij. Ik heb het nooit eerder gedaan en ga het ook niet doen. Ik moet, denk ik, nog wennen aan het idee: iemand ontmoeten om mee te trouwen. Ik voel de druk van mijn leeftijd en dat settelen nu toch echt wel moet. Maar ineens word ik wakker. Ik ‘moet’ niets. Ik kan niets forceren. Kom op, denk ik. Nog even en je klampt je vast aan de eerste de beste broer van een vriendin die je tegenkomt. Ik ben leuk en ik kan er ook niets aan doen dat ik nog niemand tegen ben gekomen. Het zal vast een reden hebben. Het lijkt mij verstandiger dat ik me bezig houd met andere zaken dan gefrustreerd te doen omdat ik hem nog niet ben tegengekomen. Er is tenslotte meer in het leven dan een man alleen. Oké, uiteindelijk zou het wel prettig zijn, maar zonder kan ik ook prima van het leven genieten. Tot nu toe heb ik het ook prima gered. Het lijkt alsof ik mezelf een beetje kwijtraak in deze situatie. Voorheen was ik er nooit zo mee bezig. Het komt zoals het komt en juist nu zou ik dat helemaal moeten weten. Wanneer iets voorbestemd is komt het op mijn pad. En ja, dan kom ik dus een Mc Goofy tegen. Maar mister Mc Goofy bleek al gauw een verloofde te hebben. Dat was hij even vergeten te zeggen. Zou je misschien toch meer verwachten van een Mc Steamy. En ach… Mc Steamy, laat ik het daar maar helemaal niet over hebben. Kortom, niets in je leven loopt precies zoals jij het wil. Niets is voorspelbaar. Niets heb je zelf in de hand. Carpe diem, geniet van het moment. Zekerheid voor morgen heb je niet.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (8)
 
plaats een reactie
 
 
Nassira

5 apr 2007 23:20

"Life is all about mariage" MAAR NIET HEUS...
Het lijkt me inderdaad een goede keus om van het leven te genieten zoals het er nu uitziet en uiteraard het beste ervan maken.
Wat er op je pad komt kun je altijd nog accepteren maar voorlipig doen we mc Goofy en McSteamy maar aan de kant...ik ben benieuwd naar de volgende MC...ik wacht het af
Groetjes Nassira
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN