Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Vriendinnen, een illusie?
10 apr 2007
De dingen zijn niet meer zoals ze vroeger waren, en soms is dat moeilijk te bevatten. Ik kan dan wel het gevoel hebben dat ik Mel ben en dat er niets is veranderd, maar mensen om me heen zien het anders. Het lijkt wel alsof alles wat in relatie tot mij staat, gekoppeld wordt aan de islam. Linken waar ik niet eens op zou komen. Soms denk ik, mensen ik ben moslima geworden, maar ik ben niet eerst 'islam' en dan pas Melanie. Ik ben, net als iedereen, nog steeds een mens van vlees en bloed.

Eén van mijn beste vriendinnen nam afstand van mij. Bewust of onbewust, dat weet ik niet. Het zat mij behoorlijk dwars en ik heb mijn gevoel bij haar neergelegd. Ze accepteert mijn keuze, maar ze heeft het er wel moeilijk mee. Het is niet meer zoals vroeger. Dingen die we samen ondernamen gaan niet (altijd) meer. Zij deelt mijn gevoel niet en dat maakt het voor haar moeilijker, legde ze me uit. Uiteindelijk zaten we huilend aan de telefoon, maar het is wel uitgepraat. Je kunt het zien als een tijdelijke ‘relatiecrisis’. Het kan soms knap lastig zijn, terwijl dat volgens mij echt niet hoeft. Het is niet allemaal zwart-wit. Het is een kwestie van de juiste balans vinden. En ik geef toe dat dat niet altijd even makkelijk is.

Een echte vriendschap moet dit soort keuzes kunnen overleven. Gelukkig hebben mijn twee beste Nederlandse vriendinnen me nooit laten vallen. Het zijn schatten en ik zou ze echt niet willen missen.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (8)
 
plaats een reactie
 
 
melanie el haddad

8 dec 2010 23:05

Hallo,

Ik heb uw mailadres gekregen van mijn moeder, maar dan krijg ik het retour. U kunt mij een mail sturen.

angel_m1977a@hotmail.com

groetjes, Melanie
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN