Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Half-half
3 mei 2007
Onlangs ging ik met een vriendin shoppen. Aangekomen bij een grote stoffenwinkel, gingen we naar binnen. Ik zag een mooie witte Chinese stof, die ik wilde hebben. Nog voor ik om mijn bestelling van drie meter stof had gevraagd, vroeg de man: ‘Bent u moslim?’ 'Ja,' zei ik. ‘Half-half dan zeker?’ 'Hoe bedoelt u?' ik begreep niets van zijn doorvraging.

'Half-half? Ik ben heel moslim en heel Nederlands,' reageerde ik nuchter. ‘Waarom wilt u dan stof kopen met een afbeelding erop?’ ging de man door. Ik keek naar de stof en zei: 'Een afbeelding? Ik heb die afbeelding niet eens gezien zo vaag is deze gedrukt in de stof.' ‘Dan moet je het zelf weten. Ik heb je gewaarschuwd,’ zei de verkoper. 'Maar als u mij half-half moslim noemt, mag ik u dan vragen waarom u deze stof zelf wel verkoopt en in de winkel heeft hangen?' vroeg ik bijdehand. ‘Ja, dat is een fout geweest bij het bestellen. Zodra deze op is, bestellen we geen nieuwe meer.’ De man had ook dierensjablonen in zijn winkel hangen. Kennelijk waren deze ook verkeerd besteld.

Jammer vind ik dit. Het is prima dat de man mij advies geeft. Het is een plicht van een moslim om elkaar te adviseren. Het is niet de bedoeling dat de man mij meteen beoordeelt en mij gewoonweg half-half noemt. Deze man verkoopt nota bene zelf wel deze volgens hem haram (verboden) stof en verdient daar zijn geld mee. Stel je voor dat ik nog maar net moslim zou zijn, dan kan ik toch helemaal in de war raken door zijn opmerking? Mijn Nederlandse vriendin is wel wat gewend, gelukkig. De manier waarop deze man mij ‘advies’ gaf, kan haar ook afschrikken. Het is zo belangrijk dat we open zijn over ons geloof, maar op deze manier sluit je meteen alle hekken. Met alleen maar zeggen 'dit is haram' en direct iemand veroordelen, kom je er niet. Hoe kun je begrip krijgen en mensen laten zien hoe mooi het geloof is als er mensen zijn die op deze manier communiceren?
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (3)
 
plaats een reactie
 
 
Kisgülü

18 mei 2007 6:44

Wat jammer dat er verder geen reacties zijn! Dus we accepteren zomaar dat men zich met de neus in je privezaken bemoeit!
En wie zijn de mensen die je ongevraagd zeggen hoe je moslim moet zijn! De moslims moeten zo langzamerhand inzien dat je met je tijd meemoet gaan! Onder het mom van "wij zijn allemaal broeders en zusters"gaat bijna niet meer op tegenwoordig.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN