Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Jong en single.
8 feb 2007
Wauw wat een confrontatie. Afgelopen week ontving ik een uitnodiging van de GGD. Alle vrouwen tussen de 30 en 60 jaar ontvangen eens in de vijf jaar zo’n uitnodiging. Het gaat om het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ben nog maar 29 jaar, maar behoor nu al tot een andere doelgroep. Uiteraard is het natuurlijk onwijs goed dat je de gelegenheid hebt om aan dit onderzoek deel te nemen, absoluut. Maar toch het getal 30, jeetje wat zijn die jaren voorbij gevlogen. Al is het niet goed om te veel bij het verleden stil te blijven staan, stiekem denk ik toch even terug aan wat mijn verwachtingen waren toen ik 18 was, voor mijn 30e jaar. Ik zou nu inmiddels een succesvol grafisch ontwerper zijn. Gewerkt hebben in Spanje. In mijn gedachte was ik waarschijnlijk al gesetteld met een leuke man en 1 of 2 kinderen. Ik zou zeker geen kantoorbaan hebben en single zijn.

Maar mijn pad bleek anders uitgestippeld. Ik heb die leuke man kennelijk nog steeds niet ontmoet. Zonder man is het ook lastig kinderen krijgen, ook die ontbreken nog. En ja, ik werk op kantoor. Ben ik unhappy? Nee dat zeker niet. Niets in je leven gebeurt zonder reden, al is het soms knap lastig te begrijpen. Misschien moeten we ook niet alles willen begrijpen. Waarom hoor ik mezelf toch de vraag stellen waar die leuke man blijft. Ja ik weet het, het lot bepaalt. Maar toch…

Sinds twee jaar begeef ik mij op een andere ‘mannenmarkt’. Als vrouw zijnde (ook als man zijnde) date je niet zomaar met iedereen. De intentie om iemand te ontmoeten is om uiteindelijk te trouwen. Heel anders dan eerste een relatie en dan samenwonen en misschien daarna trouwen. Ik ben niet makkelijk en misschien wel erg kieskeurig. Maar goed de man met wie je trouwt is wel iemand met wie je je hele leven gaat delen en dat is niet zomaar iets. Ik merk wel dat ik op deze ‘markt’ al in de categorie ouder val. Van de zomer zei nog iemand tegen mij: “ik heb liever iemand van 18 dan iemand van 28.” Zelf is die jongen 26. ‘Waarom eigenlijk?’ vroeg ik hem. “Niet vervelend bedoeld hoor,” zegt hij. “ Wanneer ik een oudere vrouw trouw, betekent dat zij later misschien eerder geen ‘zin’ meer heeft dan ik.“

Tja wat kan ik zeggen. Een beredenering van niets. Ik ben een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Ik wil nog zoveel van de wereld zien. Het kan toch niet zo zijn dat ik en al die andere vrouwen met mij, als oud bestempeld worden? Afgeschreven voor het huwelijk? Volgens de Islam is het aanbevolen om jong te trouwen. Dit heeft zijn achterliggende gedachtes en dat begrijp ik. Soms bepaalt het lot echter anders voor je. Je hebt je eigen leven niet altijd in de hand.

Typisch is het wel dat er volgens mij nog genoeg single mannen van rond de 30 zijn. Kennelijk wordt dat geaccepteerd. Uiteindelijk kiezen zij vaak een jonge meid om mee te trouwen. Dat veel van deze mannen niet al die jaren hebben stilgezeten, vindt men kennelijk normaal. Maar ik treur niet. Integendeel. Misschien duurt het wat langer meiden, maar onze tijd komt inshallah echt nog wel. Er zijn volgens mij genoeg mannen die ons waarderen omdat we slimme zelfstandige, interessante en vooral jonge vrouwen zijn.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (9)
 
plaats een reactie
 
 
Simone

12 feb 2007 21:41

Ik denk dat dat nooit zal veranderen, puur en alleen omdat mannen in bijna alles zwaarder wegen: qua lichaam, qua stem en natuurlijk qua spieren. Zolang wij vrouwen kleiner, zachter en minder sterk zijn, zullen we het onderspit blijven delven.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN