Melanie
Rotterdam
De Rotterdamse Melanie (29) is sinds 2 jaar praktiserend moslima. Als alleenstaande heeft zij zich ontwikkeld tot een moderne geëmancipeerde vrouw. Zij probeert de balans te vinden tussen het belijden van haar geloof en het meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Haar westerse opvoeding en haar islamitische geloof. Zij schrijft over vreemde, gekke, vervelende, leuke, maar vooral ook herkenbare situaties voor iedere vrouw, moslima of niet.
 
 
 
Beangstigend?
24 mei 2007


Afgelopen weekend was ik in Antwerpen. Het eerste wat mij opviel was de hoeveelheid Joodse mensen. Heel bijzonder vind ik het. Niet eerder heb ik zoveel ultra-orthodoxe Joden bij elkaar gezien. Vandaag zijn er nog weinig plaatsen waar chassidiem leven. Antwerpen heeft een van de grootste gemeenschappen ter wereld, naast New York, Jeruzalem en Londen.

Huizen worden er kosjer verhuurd, winkels verkopen kosjer etenswaar en overal staan mannen in zelfde kledij met elkaar te praten. De mannen dragen lange zwarte jassen, hebben lange zwarte baarden en lange slaaplokken (soort lange krul in het haar). Veel mannen dragen  grote hoeden van bond (sjtreimel ). Het intrigeert me, maar aan de andere kant heeft het ook iets beangstigends. Vreemd dat ik dat denk, vind ik. Zo denken 'westerse' mensen dus ook over bepaalde moslims en dat zou dan anders zijn? Ik vind een moslim met een lange baard en een djellaba (soort lange jurk) echt niet beangstigend overkomen. Is dat omdat ik weet waar de islam voor staat? Denk ik net zoals de 'westerse' burger over deze Joodse mensen? Nee, ik denk niet dat ik dit helemaal kan vergelijken. Ik respecteer de mensen die op de manier leven zoals ik heb gezien. Ik vind het interessant en kijk thuis op internet wat voor soort stroming dit is. Ik heb niet meteen vooroordelen en denk niet dat deze mensen gek zijn. Een aantal gedachtegangen welke tot deze stroming behoren, stroken absoluut niet met mijn ideeën. Toch vind ik het heel bijzonder hoe deze mensen leven en zich absoluut niet schamen voor hun gedachtengoed. Deze wijk leeft met al zijn culturen en geloven in vrede. Wat een goed klein stukje wereld.
 
Meer van weblogs van:
MelanieMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (4)
 
plaats een reactie
 
 
Renate

30 mei 2007 17:36

Hoi Fenny,

Volgens mij is dat juist wat in het stukje bedoeld wordt:

Het intrigeert me, maar aan de andere kant heeft het ook iets beangstigends. Vreemd dat ik dat denk, vind ik. Zo denken 'westerse' mensen dus ook over bepaalde moslims en dat zou dan anders zijn?

Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

juli 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN