Selda Car
Istanbul
Zonder enige ervaring als fotomodel waagde Selda Car (21) zich aan de Turkse versie van de populaire wedstrijd American’s Next top model. Door die stap te zetten kreeg haar leven een heel andere wending. Maar die wending lijkt voorlopig aan te houden, want zij is winnares van Turkiye’s Next Top Model. Na twee weken adempauze werkt zij als topmodel in Istanbul. Speciaal voor SEN houdt Selda haar dagboek bij.
 
 
 
Ontspanning in Parijs
12 apr 2007
Mijn studiootje is zo goed als klaar, op de gordijnen na. Alle schroefjes zitten op hun plaats en vandaag is de grote verhuisdag. Ik kan niet wachten om boodschapjes te doen en mijn kastjes te vullen. Mijn intrek heeft iets langer geduurd omdat het nogal een drukke week was. Ik ben net vier dagen in Parijs geweest. Ondanks het weer tegenzat, genoot ik van de luxueuze stad. In tegenstelling tot mijn vroegere bezoekjes aan Parijs, maakten we ditmaal geen ellenlange wandelingen van het ene naar het andere museum. We waren uitgenodigd door vrienden van mijn huisgenootje. Het was echt ongelofelijk. We sliepen in het welbekende Four Seasons George V hotel en we hebben op culinair gebied een trip gemaakt langs de beste restaurants van Parijs. We hebben gewinkeld bij GUCCI, LOUIS VUITTON en bij nog veel meer grote namen. Geweldig allemaal, maar op een gegeven moment voelde ik dat ik het échte Parijs toch wel miste. De stad zoals ik die kende en waar ik meer van wilde zien. Daarom stond ik de laatste dag als enige vroeg op (de rest lag nog te slapen, uitgeput van het lange diner en uitgaan). Op platte schoenen en gewapend met paraplu tegen de onvoorspelbare regenbuien, liep ik langs de Champs Élysées, nadat ik het GEORGE V ontbijt gelaten had voor wat het was (heb nog nooit zo'n saai ontbijt gezien hahaha). Ik liep richting de Louvre, maar voordat ik naar binnenging heb ik een authentiek Frans brasserietje opgezocht en daar heb ik een heerlijke snee geroosterde pain met brie en honing gehad. Jeetje, wat had ik dat gemist zeg! Daarbij had ik een heerlijke café au lait en ook een croque monsieur (zonder ham natuurlijk) met enorm veel kaas... Na een jaar lang fetakaas en plastieken kasar peynir (Turkse tostikaas) kon ik zo'n excellente kaas toch wel enorm waarderen. Na het ontbijt ben ik in de rij gaan staan voor de Louvre, inmiddels regende het. Maar uiteindelijk heb ik de stenen trappen kunnen bewonderen (ik ben dol op Audrey Hepburn en ik was zo onder de indruk van die ene scène in de film Funny Face, waarin ze in een rode zwierige jurk deze trappen afrent), dus ik zag mezelf al in mijn eentje de trappen afhuppelen. In werkelijkheid was er een grote opstopping van studenten en Japanse toeristen met hun fotocamera's. Ik heb nog een snelle blik op de Mona Lisa geworpen en uiteindelijk het vlot van de Medusa bewonderd. Daarna heb ik een grote doos macarons van de historische patisserie La Duree meegenomen en mijn tripje Parijs was compleet. Ik was klaar voor vertrek.

Terug in zonnig Istanbul was het tijd voor de fitting en repetitie van Dilek Hanifs modeshow. Ik had niet eerder zulke mooie modeshows gelopen en ben daarom ook heel erg blij dat ik het heb meegemaakt. Alles leek perfect, de locatie, de catwalk, de jurken, de visagie, hairstyling en de choreografie, zelfs de bezoekers! Maar vandaag is het dan echt tijd om te verhuizen... Ik ben nog een beetje moe van gisteravond. Ik was te gast in het populaire late-night-programma MAKINA van Okan Bayulgen. Het duurde bijna tot 5 uur 's morgens en een uur daarna lag ik in bed... Ik ga nu eerst naar buiten voor een lange wandeling langs de Bosporus om wat energie op te doen. Zodat ik straks alle spullen met de taxi naar mijn studiootje kan verhuizen.
 
Meer van weblogs van:
Selda CarMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (5)
 
plaats een reactie
 
 
johnansaz

19 apr 2022 2:59

http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

december 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN