Selda Car
Istanbul
Zonder enige ervaring als fotomodel waagde Selda Car (21) zich aan de Turkse versie van de populaire wedstrijd American’s Next top model. Door die stap te zetten kreeg haar leven een heel andere wending. Maar die wending lijkt voorlopig aan te houden, want zij is winnares van Turkiye’s Next Top Model. Na twee weken adempauze werkt zij als topmodel in Istanbul. Speciaal voor SEN houdt Selda haar dagboek bij.
 
 
 
De dodelijke hitte
3 jul 2007
Het 'werkseizoen' is nu eigenlijk voorbij. De zon schijnt en de vakantie staat voor de deur. De zomerclubs zijn weer geopend en de terrasjes zijn bomvol, behalve vorige week. Vorige week was het een van de warmste periodes in zo'n 40 jaar tijd. Ik had twee grote modeshows en we moesten gewoon in de zon reperteren. Jeetje, wat kunnen mensen (modellen) dan een humeur krijgen, zeg! Ik probeerde er het beste van te maken met de visagistes en de designers... Ja, wij hebben echt gelachen. Er was een designer, die helemaal fan van mij is, bij het programma. hij wilde dat ik zijn ontwerpen droeg en we hebben heel wat foto's gemaakt. Ik vind het altijd weer leuk om te horen dat iemand idolaat van me is. Het streelt mijn ego enorm! Daarna ben ik vijf daagjes naar mijn vader geweest in Güzelcamli. En denk je dat ik lekker kon genieten van de zon en het zwembad? Nee dus. Ik heb vijf dagen lang niets anders gedaan dan op bed gelegen voor de ventilator (ik kan niet tegen airconditioning) en geslapen, zodat de tijd voorbijging. Ik had niet eens de energie om te gaan zwemmen! Het was echt vreselijk! De hele dag door at ik ijsjes, warm eten kon ik gewoonweg niet verdragen, door de warmte. Terug in Istanbul, was het weer beter. Mijn studio is zo gelegen dat ik bijna geen direct zonlicht binnenkrijg. Ik hoorde dat er 4 mensen waren gestorven door de ongekende hitte! Onder de slachtoffers was een ontwerper, die had deelgenomen aan de twee laatste modeshows waar ook ik aanwezig was! Mijn hart stond even stil. Ik durfde bijna niet te vragen wie het was, want ik kan met allen goed opschieten. Toen ik zijn naam hoorde raakte ik in paniek en ik begon keihard te huilen. Ber Basak, 23 jaar en aan een hartaanval overleden! De designer waar ik 2 weken geleden nog zo'n lol mee heb gehad. Ik kon en kan het nog steeds niet geloven. De foto's, de geintjes, hij heeft me thuis afgezet omdat het zo laat was... en, en. Ik heb alle kranten gekocht en ik houd zijn artikel als herinnering, net als de foto's en de catalogus waarin ik met zijn creatie sta. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand in mijn omgeving gestorven is. Tenminste, iemand met wie ik een bepaalde band of klik had. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik zo'n goed en talentvol persoon heb mogen leren kennen in mijn leven. Basak, rust in vrede.
 
Meer van weblogs van:
Selda CarMeer weblogs:
 
       
laatste reactie (2)
 
plaats een reactie
 
 
Albertine

25 aug 2007 20:43

Hé Selda, wat een vreselijk verhaal zeg, ik had wel iets over de hitte gehoord, maar dit soort (persoonlijke) verhalen hoor je niet op tv.
Ik zit hier gewoon met kippevel te lezen. Ik hoop dat je het een plekje kunt geven, maar zo te lezen ben je zelf verstandig genoeg en heb je dat al gedaan. Succes in je verdere carriere en dat je maar nooit zo'n *** mag worden als die andere modellen...! ;-) Gewoon lekker je eigen intelligente lieve, spontane en prettig persoontje blijven zoals ik je ken...! groetjes uit Maastricht, Albertine.
Bekijk alle reacties
 
Naam *  
E-mailadres *    
Reactie *  
* verplicht veld
 
       

december 2007

Headlines

Spotlights

Interactive

Leisure

Women's Business

More SEN